Gratis Proefles
CITYFEST 2023 | Dag 2 - CityFest 4 All
Startdatum
23 september 2023, 10:00
Einddatum
24 september 2023, 00:00

CITYFEST 2023 | Dag 2 - CityFest 4 All

Op deze zaterdag valt er wel heel veel te beleven! Voor alle leeftijden en in allerlei muziekstijlen. Onder andere "SingIn4Kids" een hele ochtend boomwhacken, zingen en bodypercussie met het mooiste instrument dat er bestaat: jijzelf! En in de middag "Ma mère l'oye" een familievoorstelling met live orkest en dans. Scroll lekker door de pagina of klik gelijk op de voorstelling van jouw keuze voor meer informatie:

SingIn4Kids.jpg Ma-mere-l-oye.jpg

Citypop.jpg

Art4U-draait-DOORrrr.jpg

SINGIN4KIDS > MA MÈRE LOYE >

CITY POP >

ART4U DRAAIT
DOORRr!>

       
Art4U
Art4U
Hoofdpodium D'Ekkerplein
Theater de Schalm

10.00 - 13.15 uur
Kinderen t/m 12 jaar

16.00-17.00 uur
Familievoorstelling

13.00-16.00 uur
Jongeren

20.30 – 23.00 uur
Jongeren & volwassenen


SingIn4kids | Zingen, boomwhacken & bodypercussie voor kids

Voor kinderen en kinderkoren t/m 12 jaar | Rabozaal Art4U | 10.00-13.15 uur

SingIn4Kids.jpg

Heb jij ook altijd een liedje in je hoofd en ritme in je lijf? Kom dan 23 september naar de SingIn4Kids!

Het enige wat je nodig hebt is je eigen stem en jezelf om op te trommelen.

Het wordt een ochtend vol stoere en leuke workshops om te ontdekken hoeveel muziek je wel niet kunt maken met alleen jezelf als instrument. Ontdek wat je allemaal kunt met je eigen stem en hoe gaaf het is om met een hele groep samen te zingen. Wist je trouwens dat je lichaam een geweldig drumstel is? Met bodypercussie gaan we je laten merken hoeveel toffe ritmes je daarmee kunt maken.

Na een gezellige lunch ga je laten zien en laten horen wat je die ochtend onder de knie hebt gekregen in een spetterend optreden voor papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en iedereen die je maar wilt uitnodigen!

Schrijf je nu in voor deze geweldige workshopochtend + optreden: Aanmelden SingIn4Kids >

In samenwerking met Sing4U en workshops door o.a. Femke Schmitz, Stan van Rixtel en Heiko de Jonge, en met muzikale begeleiding door Evert Mostert.

Programma:
  • 10.00 uur Gezamenlijke opening

  • 10.15 – 11.10 uur Workshopblok 1
    PAUZE tot 11.20 uur

  • 11.20 uur – 12.10 uur workshopblok 2
    LUNCHPAUZE tot 12.40 uur (neem zelf een lunchpakketje mee, wij zorgen voor ranja & fruit)

  • 12.45 uur – 13.15 uur Optreden voor papa’s & mama’s in de RABOzaal met om 13.00 uur een gastoptreden van groep 8 van basisschool Op Dreef met hun winnende lied ‘Zomer’ (tweede plaats beste popsong van Veldhoven 2023)

Download hier de informatiebrief >


Ma mère l’oye | Een muzikaalsprookje over 'Moeder de Gans' met live orkest en ballet

 Een familievoorstelling voor kinderen, ouders en liefhebbers van sprookjes | Rabozaal Art4U | 16.00-17.00 uur                

Ma-mere-l-oye.jpgDansgroep ‘Inspiration’ van balletschool SiDanza, een houtblaaskwintet van docenten van Art4U en de pianisten Elise en Raymond van Agthoven nemen u mee op een sprookjesachtige reis.

De voorstelling wordt geopend met een fraaie dans op de Aragonaise uit de opera Carmen van Georges Bizet, begeleid op piano à quatre mains door Elise en Raymond van Agthoven. Elise was vorig jaar de winnares van de Veldhovense Cultuurprijs.

Als tweede werk op het programma speelt het houtblaaskwintet vier delen uit de Peer Gynt suite van Edward Grieg. U kunt daarin o.a. horen het bekende Morgenstimmung en Anitra’s dans.

Als geen ander wist Maurice Ravel in zijn muziek een mystieke sfeer te scheppen. Zijn muziek wordt omschreven als zeer kleurrijk, exotisch en sprookjesachtig. In dit laatste onderdeel van het programma voegen zijn muziek en klassieke en moderne dans zich samen tot een mooie uitvoering van vijf delen uit 'Ma mère l’oye' gebaseerd op de beroemde sprookjes van 'Mijn moeder de Gans'.

"Ma mère l’oye: als een witte deken hangt de mist boven de azuurblauwe zee. Er lijkt iets te bewegen in de mist…"
Sidanza_site-klein.jpg

Met medewerking van:
Dans
Piano
Houtblaaskwintet
Balletschool SiDanza uit Steensel
o.l.v. Cynthia Mirani
Elise en Raymond van Agthoven Anneke Verhoeven fluit
Michèle Bakker hobo
Marco van Dulmen klarinet
Sep Otten hoorn
Evert van Noort fagot

CityPop | De jaarlijkse Battle of the Bands van Veldhoven en omgeving

Voor jongeren en liefhebbers van (indie)pop, rock en aanstormend talent! | Hoofdpodium D'Ekkerplein

Citypop.jpgBand Irenic:

"Onze band Irenic bestaat uit 4 leden: Gijs (15) drums, Martijn (18) basgitaar, Mette (16) gitaar en Renée (16) zang. Wij spelen nu al ongeveer 2 ½ jaar samen. Op dit moment zijn wij druk bezig met het schrijven van eigen muziek en we streven naar een compleet eigen repertoire. Wij houden allemaal erg van muziek, ieder weer op zijn eigen manier. We vinden het leuk om samen muziek te maken en gaan gewoon erg goed samen met z’n allen; We zijn meer een soort vriendengroep geworden die samen muziek maken."

Band Goed Genoeg:

Wij zijn 'Goed Genoeg', een 4 leden tellende punk-rock coverband met Jorrit op bass en vocals, Rick en Henzo op de gitaar en Theo achter de drums. We spelen sinds ongeveer een jaar samen als 'Goed Genoeg'. Spelen in een punk band is je 30 minuten helemaal laten gaan op het podium. En om samen met zijn vieren die ervaring te kunnen beleven is fantastisch! Zeker bij een nummer als 'Satisfaction' van de Rolling Stones waar de ruige punk vocals ondersteund worden door 2 overstuurde gitaren en harde drums. Ja, dan ga je helemaal op in het moment!

Band Zit ‘R Dik In:

De 6-koppige coverband ‘Zit ‘R Dik In’ bezorgt jou gegarandeerd een avond vol gezelligheid. Met ons kun je lekker meezingen. We spelen medleys, Nederpop, rocknummers en happy hardcore! Je kunt ons al gezien hebben op Scoutpop en CityFest. Onze coverband afkomstig uit Veldhoven bestaat uit de groep vrienden: Gijs Vissers (zanger), Johan Koopmans (keys), Niek van Meurs (gitarist), Kevin Nguyen (drummer), Rik Hensen (bassist) en Bart van Vlerken (gitarist).  We hebben een eigen repetitieruimte achter de leukste kroeg van Zeelst. ‘Lekkere nummers spelen en het publiek nog harder laten feesten’ is het motto van Kevin, de drummer van de band.

Nienke de Roo (solo):

Ik ben Nienke de Roo en ik ben 12 jaar. Net begonnen in de brugklas van het Huygens college. Het afgelopen jaar had ik les van Eva en daarvoor een paar jaar van Sanne bij Art4U. Zingen deed ik al lang daarvoor: thuis in bed voor het slapengaan, onder de douche, in de tuin, eigenlijk overal :-). Ook heb ik in de eindmusical van groep 8 een lied mogen zingen. Ik ga zingen: 'Break my heart', 'Goud' (samen met mijn moeder) en 'Like my father'. Dit laatste nummer zing ik speciaal voor mijn vader.                                    


‘Art4U draait DOORrrrr!’

Voor jongeren en volwassenen die van een feestje houden! | Theater de Schalm | 20.30 – 23.00 uur

Art4U-draait-DOORrrr.jpgPete’s Corner Bigband, Mr. Moto en De Zjoem geven een avondvullend concert onder de naam ‘Art4U draait DOORrrrr!’ De drie bands die gezamenlijk op het podium staan, brengen een zeer gevarieerd programma met bekende songs als Let me entertain you, Malle Babbe, Against all odds, de Troubadour, Laat me, Still loving you en Just the way you are. Solisten zijn Femke Schmitz, Miranda Dijkstra, Ben Groenen, Michael Penders, Jeroen Troost en Bertus Borgers.

Pete’s Corner Bigband

Deze bigband, opgericht in 1990, bestaat voornamelijk uit leerlingen en ex-leerlingen van Art4U. De band heeft een reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. Zo werd regelmatig opgetreden tijdens de Maasboulevard Feesten te Rotterdam en het Jazzfestival in Maidstone (GB). De band maakte tournees naar Carquefou (Fr), Jarocin (Polen) en is een graag geziene gast op het Urban Jazz Festival van Echternach (Lu). Naast eigen solisten zoals zangeres Nancy van Deursen worden ook andere befaamde solisten graag door de band begeleid.

De band die al sinds de oprichting al 33 jaar onder leiding staat van trompettist Guus Dohmen,  schuwt naast de traditionele swing van Basie, Ellington en Nestico het modernere repertoire zoals Latin, Funk en Rock niet.

Mr-Moto.jpgMr. Moto

Mr. Moto is een rock 'n rolltrein met hart en ziel die alles uit de kast haalt, live en in de studio.

Het onlangs uitgebrachte album ‘Hard Candy’ toont de beheersing van de genres die de band verkent. Met een combinatie van 70's classic rock en moderne rock creëren de bad boys uit Brabant hun eigen ruimte en genre. ’Hard Candy’ is de krakende opvolger van het album ‘Good Times’ uit 2020 met Mr. Moto’s populairste track ‘After Midnight’.

De-Zjoem.jpgDe Zjoem

Wellicht heeft u al eens kennisgemaakt met De Zjoem. Op een zomers terras, een cultureel festival, of tijdens een van hun theateroptredens. Door hun opmerkelijke samenstelling laat De Zjoem een uniek geluid horen want wie ze ooit gehoord heeft, herkent de Zjoem-sound uit duizenden. Met een fundament van koperblazers, aangevuld met accordeon, gitaar en zang is De Zjoem… gewoon De Zjoem. Zeker geen kapel (te weinig hoempa), ook geen band (want geen drummer) en ook geen orkest (want geen dirigent). En hoewel het erop lijkt: ook geen boyband (want geen kapsones).

Bezetting:

Maarten van Bussel -zang & gitaar
Arie van den Broek -zang & accordeon
Jeroen Troost -trompet
Jack Kolsters - klarinet
Gidi Ansems - trombone
Marco Roosen - trombone
Bart van Rooij - bombardon


Programma overige dagen en het complete programma van City Fest:
Cityfest Art4U
programma vrijdag >
Cityfest Art4U
programma zondag >
 Cityfest
info >
Cityfest bij onze culturele partners:
Theater de Schalm > Bibliotheek Veldhoven >        Museum 't Oude Slot >