Gratis Proefles

Magic Flutes and Friends

Anneke Verhoeven & Johan Rycken

Nieuwe-logo-Magic-Flutes.jpgDocenten dwarsfluit, Anneke Verhoeven en Johan Rycken, werken al een paar jaar kleinschalige producties uit met leerlingen dwarsfluit en andere instrumenten onder een professionele begeleiding. Deze professionele begeleiding was in het verleden onder andere met Will Offermans en Thijs van Leer met het vertolken van hun composities.

Anneke en Johan zetten zich ervoor in dat leerlingen een gedegen opleiding krijgen als muzikant-fluitist aangevuld met veel passie en creativiteit. Hierbij willen zij een voorbeeldfunctie vervullen zowel als pedagoog, als uitvoerend musicus. 'De Magic Flutes' geeft de mogelijkheid tot deze muzikale totaalervaring waarin geïnspireerd raken door elkaar op de voorgrond staat en verder wordt gegaan dan de muziekles binnen vier muren.

De Magic Flutes

'De Magic Flutes' is een groeiende, zeer enthousiaste groep jonge (bestaande en oud-)fluitleerlingen die onder de bezielende leiding van dwarsfluitdocenten Johan Rycken en Anneke Verhoeven inmiddels diverse producties heeft neergezet. Zowel jonge startende muzikanten als zeer ervaren amateur- en beroepsmuzikanten werken samen om tot een gezamenlijk eindproduct te komen.

Door bij iedere productie de handen ineen te slaan met een andere/nieuwe discipline (& Friends) is er een cross-over tussen diverse kunsttakken: musici, acteurs, dansers, film, script en compositie. Plezier, inspiratie, leerervaring en samenspel is wat deze projecten zowel hen als het publiek brengt. En dat is toch waar muziek voor bedoeld is?

'Magic Flutes' staat bekend om de dynamische optredens, waarbij van alles te zien en te horen is. De kleinere producties zijn inmiddels uitgegroeid tot heuse muziekspektakels met een op maat geschreven verhaal en compositie zoals ‘De Vliegende Hollander’ (2021). Onder andere uitgevoerd in openluchttheater ‘De Hunnebergen’. Op veler verzoek is de projectgroep bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe productie 'Vos Reynaert - De Flierefluyter' die in juli 2023 getoond gaat worden!

Nieuwe producties 2023

8 & 9 juli 2023: VOS REYNAERT - DE FLIEREFLUYTER

Openluchttheater De Hunnebergen - Luyksgestel

“Is vandaag de dag dat Reynaert zal boeten voor haar daden”,… “Scheer je weg Reynaert”,…“Mijn leven staat op het spel, ik weet nu goed en wel: De waarheid komt altijd naar boven”…Wil je weten hoe dat afloopt? Kom dan genieten van dit magische muziektheater!

Lees meer:
poster-aangepast-door-Adams.jpg

 

19 juni 2023 | JINTE & JULIA: THE MAGIC FLUTES

Muziekgebouw Eindhoven - Grote Zaal 

Jinte van der Heijden en Julia Smolders geven op maandagavond 19 juni een bijzonder concert in de serie 'Spotlight' van Muziekgebouw Eindhoven.
Dit concert is georganiseerd voor het openbare D-examen van Julia Smolders
en als afsluitingsconcert van de muziekschool Art4U voor Jinte van der Heijden.

Lees meer:
Flyer-Jinte-Julia_web.jpg

Voorgaande producties

In 2018 zetten zij een productie neer in de historische gebouwen van ‘De Ploeg’ in Bergeijk waarbij een documentaire over het ontstaan van de ploeg-gebouwen en tuinen werd ondersteund door muziek gecomponeerd door Lente Verelst en werd gepresenteerd aan het brede publiek. De documentaire draait nog in de ontvangsthal van ‘De Ploeg’.

In 2019 werd een productie gepresenteerd in het kader van Cityfest in Veldhoven waarin dans, ballet, multimedia samen met woordkunst een wervelend spektakel bracht voor een uitermate uitbundig publiek.

In 2021 werd in het opluchttheater in Luyksgestel het verhaal van ‘De Vliegende Hollander’ vertolkt in woord, muziek en ballet/ dans. Door Lena Vercauteren werd het bekende verhaal van ‘De Vliegende Hollander’ vertaald naar een eigentijds verhaal waarin het publiek werd meegezogen. Dit alles werd ondersteund door de muziek gecomponeerd door Lente Verelst.