Gratis Proefles

Magic Flutes and Friends

3 Nominaties Sport- en Cultuurgala gemeente Bergeijk

De Magic Flutes zijn genomineerd voor de Cultuurprijs van gemeente Bergeijk!
En twee Magic fluitisten - Bas Tijssen én Jinte van der Heijden - zijn genomineerd voor 'Talent van het jaar'.
Tot en met 17 maart kun je je stem uitbrengen voor deze cultuurhelden, lees meer > over hen en hoe je kunt stemmen.

Volg Magic Flutes:
Instagram_Art4U_II.png Facebook_art4U.png

Anneke Verhoeven & Johan Rycken

Nieuwe-logo-Magic-Flutes.jpgJohan-Anneke.pngDocenten dwarsfluit, Anneke Verhoeven en Johan Rycken, werken al een aantal jaar kleinschalige producties uit met leerlingen dwarsfluit en andere instrumenten onder een professionele begeleiding. Deze professionele begeleiding was in het verleden onder andere met Will Offermans en Thijs van Leer met het vertolken van hun composities.

Anneke en Johan zetten zich ervoor in dat leerlingen een gedegen opleiding krijgen als muzikant-fluitist aangevuld met veel passie en creativiteit. Hierbij willen zij een voorbeeldfunctie vervullen zowel als pedagoog, als uitvoerend musicus.
'De Magic Flutes' geeft de mogelijkheid tot deze muzikale totaalervaring waarin geïnspireerd raken door elkaar op de voorgrond staat en verder wordt gegaan dan de muziekles binnen vier muren.

De Magic Flutes

Magic-Fluitisten.png'De Magic Flutes' is een groeiende, zeer enthousiaste groep jonge (bestaande en oud-)fluitleerlingen die onder de bezielende leiding van dwarsfluitdocenten Johan Rycken en Anneke Verhoeven inmiddels diverse producties heeft neergezet. Zowel jonge startende muzikanten als zeer ervaren amateur- en beroepsmuzikanten werken samen om tot een gezamenlijk eindproduct te komen.

Door bij iedere productie de handen ineen te slaan met een andere/nieuwe discipline (& Friends) is er een cross-over tussen diverse kunsttakken: musici, acteurs, dansers, film, script en compositie. Plezier, inspiratie, leerervaring en samenspel is wat deze projecten zowel hen als het publiek brengt. En dat is toch waar muziek voor bedoeld is?

Vliegende-Hollander.png
'Magic Flutes' staat bekend om de dynamische optredens, waarbij van alles te zien en te horen is. Wat eerst kleinere producties waren, zijn deze inmiddels uitgegroeid tot heuse muziekspektakels met op maat geschreven verhalen en compositie zoals ‘De Vliegende Hollander’ (2021) en 'Vos Reynaert - De Flierefluyter' (2023). Onder andere uitgevoerd in openluchttheater ‘De Hunnebergen’ in Luyksgestel. De projectgroep is altijd bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe productie. In 2024 is dat de productie 'Magic Flutes & Magic Words' een cadeautje van Theater de Kattendans met een dichter in de voorstelling als nieuwe 'vriend' !

Nieuwe productie 2024

Magic Flutes & Magic Words

20240324_Magic-Flutes-Words_Flyer-A5_web.jpgMagic Flutes..

Magic Flutes, een begrip in Bergeijk en ver daarbuiten! Met als drijvende krachten Anneke Verhoeven en Johan Rycken, die samen met hun creativiteit en vakbekwaamheid innoverende voorstellingen maken, komen de Magic Flutes samen met hun ‘Friends’ spelen in de Kattendans.

... and Friends

Met welke vrienden ze komen is altijd een verrassing! We noemen er alvast twee: 'vaste vriend' Matty Huyts op piano en een nieuwe 'vriend' dichter Jana Arns die de 'Magic Words' tot leven zal brengen. Een familievoorstelling waarin muziek en gedichten op een bijzondere manier met elkaar worden verweven!

Magic Words

'Magic Flutes and Friends' presenteren de familievoorstelling: 'Magic Flutes & Magic Words'

In samenwerking met Jana Arns | dichter en fluitist
Begeleiding door Matty Huyts | piano
Aanvang: 15.30 uur | Theater de Kattendans, Bergeijk

Toegang GRATIS, wel graag een plekje in de zaal reserveren via de website van de Kattendans reserveren >
 

Drie nominaties bij Sport- en Cultuurgala Bergeijk! Breng je stem uit t/m 17 maart

Op woensdag 3 april 2024 staat het jaarlijkse sport- en cultuurgala van gemeente Bergeijk voor de deur, en we hebben jouw hulp nodig om de winnaars te kiezen!
Er zijn dit jaar maarliefst drie nominaties voor dwarsfluit: De Magic Flutes zelf, Bas Tijssen én Jinte van der Heijden.
Tot en met 17 maart kun je stemmen op jouw cultuurheld, dusBreng je stem uit >

Bas Tijssen | Talent van het jaar

Bas-Tijssen_website.jpg
Bas wist het op 7-jarige leeftijd zeker: "Ik wil op de dwarsfluit spelen!"
Zodra hij wakker werd in de ochtend, was het spelen op zijn dwarsfluit het eerste wat hij deed.

Van september 2016 tot oktober 2023 heeft hij met veel plezier les gehad van Johan Rijcken.
Nu heeft hij les van Anneke Verhoeven.

Bas speelt al een aantal jaar in het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie Echo der Kempen in Bergeijk. Sinds november speelt hij ook in het Harmonieorkest.

Ook doet hij mee met Magic Flutes, samen met andere fluitisten maken ze mooie voorstellingen.

Als je Bas vraagt, wat het mooiste stuk is om te spelen, dan is dat Hypnosis van Ian Clarke. 

Bas Tijssen won afgelopen november de eerste prijs bij het concours van het Ocrum Festival en afgelopen januari werd hij eerste bij Bladel on Stage.

Magic Flutes | Cultuurprijs

Magic-Flutes.jpg

De Magic Flutes and Friends zijn genomineerd in de categorie 'Cultuurprijs'. Dit dwarsfluitensemble onder de bezielende leiding van Anneke Verhoeven en Johan Rycken heeft al heel wat bijzondere voorstellingen op haar naam staan. Afgelopen zomer brachten zij nog 'Vos Reynaert de Flierefluyter' naar openluchttheater de Hunnebergen en de Theater de Schalm en op 24 maart staan ze alweer in Theater de Kattendans Bergeijk met 'Magic Words'.

Wat maakt hen zo bijzonder? Fluitisten van elk niveau zijn welkom en worden uitgedaagd in eigen producties waarin de wisselwerking tussen beginners, (ver)gevorderden en professionele fluitisten centraal staat. Elke voorstelling wordt verrijkt met 'Friends' die ofwel muzikaal een bijdrage leveren of die vanuit een andere kunstdiscipline - zang, dans, toneel - zorgen voor een inspirerende totaalervaring.

Vele fluitisten - zoals Bas Tijssen en Jinte van der Heijden - hebben hierdoor onvergetelijke producties meegemaakt en bovendien is deelname altijd kostenloos om werkelijk iedereen de kans te geven een keer mee te doen!

Jinte v/d Heijden | Talent van het jaar

Jinte-van-der-Heijden_website.jpg
"Toen ik 8 was koos ik eigenlijk een beetje uit het niets de dwarsfluit. Ik denk dat het komt door de mooie sprankelende en sprookjesachtige klank, maar het had ook net zo goed kunnen liggen aan het mooie sprankelende zilver van het instrument! Hoe dan ook was het een hele goede keuze en ben ik er nooit vanaf gestapt. Op de muziekschool Art4U begon ik eerst bij Anneke Verhoeven en kreeg ik na mijn D-examen les van Johan Rycken. Momenteel studeer ik aan de prebachelor van het Conservatorium van Amsterdam bij de leraren Kersten McCall, Vincent Cortvrint en Mariya Semotyuk-Schlaffke. 

Samen muziek maken is het leukste wat er is en dit doe ik met de Magic Flutes, harmonie Echo Der Kempen en het symfonische Euregio Jeugdorkest. Met dat laatste orkest heb ik het mooiste stuk ooit mogen opvoeren: de tweede suite van Daphnis et Chloé van Ravel."

Jinte won al vele concoursen zoals afgelopen oktober de landstitel in de eerste divisie van het NK Blazers en stond al twee keer in de regiofinale van het Prinses Christina Concours.

Voorgaande producties

8 & 9 juli 2023: VOS REYNAERT - DE FLIEREFLUYTER

Openluchttheater De Hunnebergen - Luyksgestel

“Is vandaag de dag dat Reynaert zal boeten voor haar daden”,… “Scheer je weg Reynaert”,…“Mijn leven staat op het spel, ik weet nu goed en wel: De waarheid komt altijd naar boven”…Wil je weten hoe dat afloopt? Kom dan genieten van dit magische muziektheater!

poster-aangepast-door-Adams.jpg

 

19 juni 2023 | JINTE & JULIA: THE MAGIC FLUTES

Muziekgebouw Eindhoven - Grote Zaal 

Jinte van der Heijden en Julia Smolders geven op maandagavond 19 juni een bijzonder concert in de serie 'Spotlight' van Muziekgebouw Eindhoven.
Dit concert is georganiseerd voor het openbare D-examen van Julia Smolders
en als afsluitingsconcert van de muziekschool Art4U voor Jinte van der Heijden.

Flyer-Jinte-Julia_web.jpg

In 2021 werd in het opluchttheater in Luyksgestel het verhaal van ‘De Vliegende Hollander’ vertolkt in woord, muziek en ballet/ dans. Door Lena Vercauteren werd het bekende verhaal van ‘De Vliegende Hollander’ vertaald naar een eigentijds verhaal waarin het publiek werd meegezogen. Dit alles werd ondersteund door de muziek gecomponeerd door Lente Verelst.

In 2019 werd een productie gepresenteerd in het kader van Cityfest in Veldhoven waarin dans, ballet, multimedia samen met woordkunst een wervelend spektakel bracht voor een uitermate uitbundig publiek.

In 2018 zetten zij een productie neer in de historische gebouwen van ‘De Ploeg’ in Bergeijk waarbij een documentaire over het ontstaan van de ploeg-gebouwen en tuinen werd ondersteund door muziek gecomponeerd door Lente Verelst en werd gepresenteerd aan het brede publiek. De documentaire draait nog in de ontvangsthal van ‘De Ploeg’.