Gratis Proefles
CITYFEST 2023 | Dag 3 - City in Harmony
Startdatum
24 september 2023, 10:00
Einddatum
25 september 2023, 00:00

CITYFEST 2023 | Dag 3 - City in Harmony

Lest best op de laatste dag van City Fest! Op deze zondag wordt er flink uitgepakt en staat de hele dag in feite in het teken van hoe geweldig het is om samen muziek te maken. Harmonie-orkesten, ensembles en koren maken hun entree met energieke optreden voor en door jong en oud. Scroll lekker door de pagina of klik gelijk op de voorstelling van jouw keuze voor meer informatie:

City-in-Harmony.jpg

Let-s-play-together.jpg

Singing-City.jpg

City in Harmony >

Let's play together >

Singing City >

     
Theater de Schalm
Art4U
Theater de Schalm
10.45 - 11.15 uur
Hee doede Mee?

10.30-11.00 uur | Ingang
G&C
Vibrafoon & gitaar

13.30 - 17.00 uur
Korenspektakel met:
Veldhovens Mannenkoor

11.30-12.00 uur
Groot Veldhovens Jeugdorkest

11.00-12.30 uur | RABOzaal
Parelmoer/Sambuca/Blue Monday Orchestra

Veldhovens Kamerkoor
Amice
Just Us

 

12.30-13.00 uur | RABOzaal
Jansa Moto Percussion group
13.30-14.30 uur | RABOzaal
Tiroler Trash

Hajim
Cantare
After Eight
Sheliak
     

City in Harmony | Hee doede mee & Groot Veldhovens jeugdorkest

Voor alle leeftijden | Theater de Schalm | 10.45 - 12.00 uur

Hee-Doede-Mee.jpgMusic is the best way to connect! | 10.45 uur – 11.15 uur

Het Hee Doede Mee orkest van het Veldhovens Muziekkorps is in januari van dit jaar van start gegaan met muzikanten die nog nooit een instrument hebben bespeeld en muzikanten die hun hobby weer opnieuw hebben opgepakt. Onder leiding van dirigent Tobias van Dongen geven zij tijdens Cityfest inmiddels hun derde grote concert. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Mocht je na afloop interesse hebben om je muziekhobby (weer) op te pakken, neem dan contact op met het VMK >

Groot-Veldhovens-Jeugdorkest.jpgGroot Veldhovens Jeugdorkest  | 11.30 uur – 12.00 uur

In 1871 ontstond het eerste harmonieorkest van Veldhoven in Zeelst: l’Union Fraternelle, dat in 2021 haar 150 jarig bestaan vierde. Later volgde het Veldhovens Muziekkorps (1894), Harmonie St Cecilia (1907) in Oerle en Harmonie Sub Umbra (1934) in Meerveldhoven. De vier orkesten hebben als belangrijk speerpunt om de jeugd te inspireren en te stimuleren om muziek te maken en voor dit concert zijn de leerling- en opleidingsorkesten samengevoegd om één groot Veldhovens Jeugdorkest te formeren. Tijdens het eeuwfeest ‘Veldhoven 100 jaar’ dat twee jaar geleden plaatsvond, gaf dit orkest ook al acte de présence in Theater de Schalm.

Het groot Veldhovens Jeugdorkest staat deze keer onder leiding van Pieter van den Broek.
De artistieke begeleiding is in handen van Thom Roosen.
Goochelaar Magic Mike zorgt voor een magisch spektakel tijdens het concert.


Let's play together

Voor alle leeftijden | Art4U ingang & RABOzaal | 10.30-14.30 uur  

Guido-Cees.jpgVibrafoon en gitaar duo G&C | 10.30 uur – 11.00 uur

Het repertoire van het vibrafoon en gitaar duo G&C (Guido Smulders en Cees van Putten) bestaat uit nummers van jazz tot Miley Syrus, geheel in een eigen jasje met ondersteuning van een ritme/melodie sectie van Youtube. In juli 2023 trad dit duo nog op tijdens het 10-daagse Frome Festival en het Bath Summer Festival in Engeland.

Let’s play together! | 11.00 uur – 12.30 uur

De orkesten Parelmoer en Blue Monday Orchestra (BMO) van Art4U geven samen met harmonieorkest Sambuca uit Leende een jubileumconcert ter ere van het 15-jarig bestaan van BMO.

Het volwassenenorkest Parelmoer zal zelfstandig spelen, maar de andere twee orkesten worden voor deze gelegenheid samengevoegd tot een groot harmonieorkest. Er heeft al een repetitiedag plaatsgevonden in deze samenstelling en alle leden hebben er veel zin in om het ingestudeerde repertoire te kunnen uitvoeren. Je kunt luisteren naar een breed muziekgenre van marsen, klassieke- en lichte muziek.

PArelmoer.jpgVolwassenenorkest Parelmoer:

In groepsverband musiceren en op deze manier je hobby uitoefenen:
dat is het uitgangspunt van dit in januari 1999 opgericht orkest.
Gedurende het muziekjaar wordt er iedere week op vrijdagochtend één uur gerepeteerd waarbij de sfeer en het opbouwen van een breed repertoire centraal staan: van klassieke muziek tot klezmer, jazz en populaire muziek.

Blue Monday Orchestra:

Blue-Monday.jpgHet Blue Monday Orchestra biedt spelers van blaas- en slagwerkinstrumenten, veelal leden van de harmonie- en fanfareorkesten, de gelegenheid om wekelijks overdag muziek te maken op een ontspannen manier. Op maandagochtend muziek maken is een fijn begin van een nieuwe week!

Het orkest telt momenteel 27 muzikanten en repeteert onder leiding van dirigent Stef Bazelmans in de RABOzaal van de muziekschool in Veldhoven. De gewenste bezetting is een harmoniebezetting met een combo en diverse optredens door het hele jaar. De muziekkeuze is een mix van populaire muziek en standaardrepertoire o.a. uit de traditie van de harmonie- en fanfarewereld. Leden kunnen zelf ook muziekstukken voordragen zodat er een gevarieerd repertoire ontstaat.

Sambuca (Leende):

Sambuca.jpgMuziekvereniging Sambuca is in 1993 opgericht in samenwerking met de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende, maar later op zelfstandige voet verder gegaan. De vereniging telt circa 31 leden en is een blaasorkest met klarinetten, trompetten, bugels, saxofoons, tuba’s, trombones, bassen en slagwerk. Het doel is om samen muziek te maken en daarbij de gezelligheid niet uit het oog te verliezen. De naam staat voor Samenspel Bevordert Uw Capaciteit; dat de samenvoeging toevallig ook de naam van een Italiaanse likeur is, is louter toeval. Zij streven er naar om serieus muziek te maken, dat wil zeggen zo muzikaal verantwoord als mogelijk is. Ze hebben dan ook een professionele dirigent voor het orkest staan die ons de kneepjes van het musiceren bijbrengt. Qua repertoire streven zij naar goed in het gehoor liggende nummers.

Jansa-Moto.jpgJansa Moto Percussion group | 12.30 uur – 13.00 uur

Jansa Moto is al meer dan 20 jaar een begrip binnen Art4U met optredens in binnen- en buitenland (Engeland, Duitsland, Luxemburg, België ) en verzorgde vele workshops tijdens festivals en schoolconcerten. Het repertoire bestaat uit eigen nummers, die speciaal voor deze groep worden geschreven door Guido Smulders, docent slagwerk bij Art4U.

Tiroler-Trash.jpgTiroler Trash | 13.30 uur – 14.30 uur

Tiroler Trash is een muziekgezelschap wat bij gelegenheid is ontstaan en ook enkel bij gelegenheid van zich laat horen. De meest bekende Tiroler en Egerlander muziek, maar dan in een bijzondere en eigenwijze uitvoering: ietwat ruw en ongeslepen. Tiroler Trash bespeelt dit genre duidelijk en allereerst voor hun eigen grote plezier, maar dat zorgt tegelijkertijd dat het publiek extra geniet van een optreden. Dat hun muziek gaat vervelen? Kleine kans. Zij spelen immers bij unieke gelegenheid ben er bij!


singing city

Voor alle leeftijden | Theater de Schalm | 13.30 - 17.00 uur

Singing-City.jpgIn Veldhoven wordt er heel graag gezongen! Dat blijkt wel uit de vele koren die Veldhoven rijk is.
Neem plaats in Theater de Schalm tijdens Singing City en geniet van de diversiteit aan stijlen en koorklanken. Maak kennis met: Het Veldhovens Mannenkoor, het Veldhovens Kamerkoor, zanggroep Amice, Vocalgroup Just Us, zanggroep Hajim, ons eigen seniorenkoor Cantare, Theaterkoor After Eight en zanggroep Sheliak, die elk hun eigen unieke geluid laten horen.


Programma overige dagen en het complete programma van City Fest:
Cityfest Art4U
programma vrijdag >
Cityfest Art4U
programma zaterdag >
       Cityfest
Programma & info >
Cityfest bij onze culturele partners:
Theater de Schalm > Bibliotheek Veldhoven >        Museum 't Oude Slot >