Gratis Proefles

Cursussen

Pete’s Corner Bigband
vanaf 18 jaar

De Pete’s Corner Bigband is opgericht in 1990 en bestaat voornamelijk uit (hafa)-leerlingen en ex-leerlingen van Art4U. De leeftijd is tussen de 15 en 65 jaar. Naast de opluistering van diverse lokale activiteiten zoals Cult & Tumult en Cityfest is er in de loop der jaren een reputatie opgebouwd zowel nationaal als internationaal. Zo trad Pete’s Corner regelmatig op tijdens de Maasboulevard Feesten in Rotterdam en het Jazzfestival in Maidstone (GB). Ook werden er tournees gemaakt naar Carquefou (F), Trier (D) en Jarocin (P). De band is een graag geziene gast op het Urban Jazz Festival van Echternach (L).

Naast eigen solisten zoals onze vaste vocaliste Nancy van Deursen worden ook andere befaamde solisten graag door de band begeleid: Ruud Breuls (solo trompettist WDR Bigband), Rolf Delfos (de Houdini’s), Paulien van Schaik (o.a. vocal docent Conservatorium Tilburg), Martijn Sohier (docent trombone aan het Conservatorium in Amsterdam en trombonist bij o.a. het Metropool Orkest en de Concertgebouw Bigband) en Gerard van Maasakkers (zang).
Pete’s Corner dat al sinds de oprichting onder de bezielende leiding staat van inmiddels oud-docent van Art4U en trompettist Guus Dohmen schuwt, naast de traditionele swing van Count Basie, Duke Ellington en Sammy Nestico, het modernere repertoire zoals Latin, Funk en Rock niet.
Pete’s Corner heeft de geijkte bigband bezetting: 5 saxen, 5 trompetten, 5 trombones, piano, basgitaar, drums, vocals. De bezetting is momenteel compleet is maar aanmelding is wel mogelijk. Als een plek vrijkomt, wordt deze in eerste instantie ingevuld door muzikanten die zich eerder aangemeld hebben.


All of Me (online registratie 1e Lockdown)


Tea for Two

Kerstpresentatie 2020


Chestnuts roasting on an open Fire


Santa Claus is Coming to Town

Wat kost het?

+Pete’s Corner Bigband

incl. BTW
125,-
Docent(en)
Guus Dohmen
Locatie
Art4U Veldhoven
Lesdag
Nog niet bekend