Gratis Proefles
Startdatum
25 september 2022, 11:00
Einddatum
17:00

CITYFEST - SWINGING CITY & SINGING CITY | Zondag 25 september

swinging City - let's play together

Rabozaal Art4U: 11.00 – 12.30 uur

Wat is er nou leuker dan muziek maken? Juist, sámen muziek maken!
Tijdens Swinging City treden er in onze Rabozaal drie orkesten op. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze naast het willen maken van mooie muziek het ook vooral heel gezellig met elkaar hebben. Verwacht een gevarieerd programma met als uitsmijter één stuk dat alle drie de orkesten samenspelen: Let’s play together!

Blue Monday Orchestra

Het Blue Monday Orchestra biedt spelers van blaas- en slagwerkinstrumenten, veelal leden van de harmonie- en fanfareorkesten, de gelegenheid om wekelijks overdag muziek te maken op een ontspannen manier. Op maandagochtend muziek maken is een fijn begin van een nieuwe week! Het orkest telt momenteel 27 muzikanten en repeteert onder leiding van dirigent Stef Bazelmans in de Rabo-zaal van de muziekschool in Veldhoven.
De gewenste bezetting is een harmoniebezetting met een combo. De muziekkeuze is een mix van populaire muziek en standaardrepertoire o.a. uit de traditie van de harmonie- en fanfarewereld. Leden kunnen zelf ook muziekstukken voordragen zodat er een gevarieerd repertoire ontstaat. Niet onbelangrijk is de pauze waarin we onder het genot van een kopje koffie of thee wekelijks gezellig even kunnen bijkletsen.

Parelmoer

In groepsverband musiceren en op deze manier je hobby uitoefenen: dat is het uitgangspunt van volwassenenorkest Parelmoer, opgericht  in januari 1999. Gedurende het schooljaar wordt er iedere week op vrijdagochtend één uur gerepeteerd waarbij de sfeer en het opbouwen van een breed repertoire centraal staan. Als u enige ervaring hebt met een instrument en u heeft zin om met anderen overdag te musiceren dan bent u van harte welkom.

Het repertoire bestaat uit:

Klassieke muziek van o.a. Händel, Bach, Haydn, Kuhlau, Mozart, Pachelbel, Stamitz, Mendelssohn en Sweelinck.
Klezmer, de jiddische feest- en dansmuziek, veelal gespeeld op bruiloften en andere feestelijke gelegenheden van de Oost-Europese Chassidische joden.
Jazzmuziek uit o.a. Porgy and Bess van George Gershwin.
Kerkelijke en populaire kerstliederen.
Populaire muziek uit Zuid Amerika, Groot Brittannië en Nederland.

Het Vrije Tijds Orkest - Deurne

Het VTO Deurne is een ambitieus orkest dat met plezier een gevarieerd en eigentijds repertoire speelt, zodat zowel toehoorders als orkestleden genieten van zijn optredens. De circa 38 musicerende leden werken voortdurend aan vernieuwing van het repertoire. Per jaar heeft het orkest 40 à 45 repetities en diverse uitvoeringen. Eenmaal per jaar organiseren we een ontspanningsactiviteit voor alle leden en hun partners. Naast onze eigen activiteiten treedt het VTO Deurne op bij tal van gelegenheden, veelal op uitnodiging van andere orkesten, organisaties en worden er bij speciale gelegenheden serenades gebracht. Het VTO staat onder leiding van Marco van Dulmen.

SINGINGCITY

Theater De Schalm: 13.30 – 17.00

In Veldhoven wordt er heel graag gezongen! Dat blijkt wel uit de vele koren die Veldhoven rijk is.

Neem plaats in Theater de Schalm tijdens Singing City en geniet van de diversiteit aan stijlen en koorklanken. Maak kennis met: Het Veldhovens Mannenkoor, Theaterkoor After Eight, Sheliak, zanggroep Hajim, ons eigen seniorenkoor Cantare, zanggroep Amice, het Veldhovens Kamerkoor, seniorenkoor Ligtklanken, Multiple Voice en Vocaal Ensemble Phoenix, die elk hun eigen unieke geluid laten horen.