Gratis Proefles

Cursussen

Samen zingen

Zingen is gezond! Het is goed voor je lichaam, je wordt er blij van en muziek maken in groepsverband verbindt je met elkaar op meer vlakken dan je in eerste instantie in de gaten hebt. Want het mooie is dat wanneer je samen dezelfde muziek zingt, je ook op hetzelfde moment adem haalt en de hartslag hetzelfde wordt. Gemengd koor Cantare van muziekschool Art4U biedt senioren in Veldhoven de gelegenheid om in koorverband samen te zingen. De repetities zijn op maandagmiddag van 14.00 - 15.30 uur in de Rabozaal. Het koor staat onder leiding van dirigent Marja Bottenberg en wordt begeleid op de piano door Marco van Dulmen.

Activiteiten en repertoire 

Cantare verzorgt een paar keer per jaar optredens. Zo doet het koor altijd mee aan Cityfest in het derde weekend van september. Op verzoek geeft het koor concerten onder meer rond Kerst. Het repertoire omvat meerstemmige muziek in de vorm van canons, meertalige lichte muziek met af en toe een oudhollands lied. Tussen oktober en december staan kerstnummers centraal.


‘Cantare zing Hark! The herald angels sing’

Naast zingen staat de onderlinge band met elkaar hoog in het vaandel. Cantare kent dan ook verschillende activiteiten om de onderlinge band te verstevigen. De eerste repetitie na Nieuwjaar begint met een gezellige bijeenkomst in de aula van de muziekschool. De maandag voor Pasen hebben de leden een gezamenlijke lunch. Aan het eind van het schooljaar is er een afsluiting in de vorm van een ‘tuinbijeenkomst’ bij de voorzitter thuis.

Samenstelling van het koor

Cantare is een gemengd seniorenkoor met ca. 40 leden. Er wordt qua leeftijd geen harde ondergrens gehanteerd en er zijn geen toelatingseisen. Dus als je een keer wilt komen luisteren of liever nog meezingen dan ben je van harte welkom!

Wat kost het?

+Gemengd koor Cantare

incl. BTW
120,-
Docent(en)
Marja Bottenberg
Locatie
Art4U Bergeijk; Art4U Eersel; Art4U Veldhoven
Lesdag
Nog niet bekend