Gratis Proefles
Muzikale Mindfulness Wandeling - Michèle Bakker | Veldhoven Gezond
Startdatum
10 april 2024
Einddatum
18 april 2024
Locatie
Art4U Veldhoven, Bossebaan 60

Muzikale Mindfulness Wandeling - Michèle Bakker | Veldhoven Gezond

Parkeerterrein Vakantiepark Molenvelden in Veldhoven | 10 & 12 (9.15-11.00 uur) - 16 & 18 april (18:45-20:30 uur)

Muziek en brein

Michele_wandeling_II.pngMuziek heeft een helende werking op het brein. Uitgebreide studies hebben aangetoond dat het luisteren naar muziek, met name klassieke muziek een helende werking heeft op mensen en het welzijn.

Muziektherapie wordt heden ten dage o.a. ingezet in ziekenhuizen voor chronisch zieken en bij dementerenden. Het werkt stress verlagend en zelfs pijnstillend. Onderliggende emoties kunnen vaak diep weggestopt zijn. Met deze muziektherapie mogen deze emoties loskomen waardoor er letterlijk iets van je af valt.

Unieke wandelervaring

Met mijn professionele kennis op het gebied van klassieke muziek wil ik je meenemen naar een unieke ervaring. We gaan wandelen in de natuur en je krijgt een speciaal door mij samengesteld repertoire te horen via een oortelefoon. Daarbij maak ik ook gebruik van mindfulness technieken waardoor je jezelf en de natuur op een hoger bewustzijn/niveau beleeft.

Wandelschoenen.png

Vier aspecten grijp ik aan in deze setting:

  • muziek
  • beweging
  • bewustwording
  • natuur

Emoties komen los en d.m.v. je beweging en je contact met de natuur kunnen deze emoties gereguleerd worden. Je bent volledig in het NU. Je bent tijdens het luisteren vrij in je beleving. Misschien luister je graag met 1 oortje in of geef je je helemaal in de muziek. Ik geef meditatie- en mindfulness oefeningen tussendoor om meer in contact te komen met jezelf en de natuur om je heen, waarbij alles mag. Het is jouw unieke ervaring.

Deze wandelingen zijn bedoeld tot 5 mensen per wandeling. Het tempo van de wandeling ligt laag en we zullen vaak stilstaan. Bij zware regen gaat de wandeling niet door. Denk aan warme kleding bij kouder weer. Deelname is GRATISMeld je aan >

Ligconcert | Evert Mostert

Agenda_ligconcert.pngArt4U organiseert in het kader van Veldhoven Gezond ook een ligconcert met Evert Mostert (docent piano) op zaterdag 6 april lees meer >


Veldhoven Gezond | Healthy Fest

Veldhoven-Gezond-online-beelden-2024_Website-BSV-home.jpgJe wilt je gezondheid verbeteren en lekker in je vel zitten. Maar hoe en waar kan dat in Veldhoven? Ontdek het van 23 maart t/m 20 april bij Veldhoven Gezond. Vier weken lang staat Veldhoven helemaal in het teken van gezondheid, positiviteit en beweging. Met als afsluiter het bruisende Healthy Fest festival op 20 april! Ben jij erbij?

Volg verschillende workshops, lezingen en proeflessen. Allemaal georganiseerd door lokale verenigingen, bedrijven en organisaties. Vier weken lang. Gratis!
Als klapper sluiten we de Veldhoven Gezond weken af met een supertof festival rond het Citycentrum: Veldhovens Healthy Fest! Een hele dag vol gezelligheid, ontspanning en activiteiten om jouw gezondheid een boost te geven!

Kijk voor meer gezonde activiteiten op de website van Veldhoven Gezond >