Gratis Proefles
Startdatum
24 september 2022, 19:30
Einddatum
22:30

CITYFEST - CLASSICAL CITY - DRUMMING CITY - CITY STARS - CITYPOP | Zaterdag 24 september

Classical City

Rabozaal Art4U: 11.00 – 12.00 uur

Vijfmaal is scheepsrecht! Docenten van Art4U bundelen hun muzikale krachten om in een heus houtblaaskwintet een sfeervol klassiek programma ten gehore te brengen. Je gaat luisteren naar:

Zij spelen onder ander werken van de componisten Ferenc Farkas, Wolfgang Amadeus Mozart en George Bizet.

Muzikaal sprookje - speciaal voor kinderen

De blokfluitensembles 'Charpentier' en 'Suzato' van Fien van Dingenen vertellen en spelen het verhaal van Mozarts ‘Die Zauberflöte’. Een spannende voorstelling voor kinderen met blokfluiten in alle soorten en maten, een xylofoon en (hoe kan het ook anders); liefde! Met medewerking van pianist Ad van Sleuwen en sopraan Catherine Hawkins.

Drumming City – Feel the beat

Rabozaal Art4U: 12.30 – 13.15 uur

Opzwepende beats en ritmiek waarbij je niet stil kunt blijven zitten, dat is wat je kunt verwachten van Jansa Moto Drum- en Percussiegroep.

Wat in 2000 begon als een cursus djembé, werd via een vervolgcursus een hecht team. Na de eerste echte reis in 2002 naar Engeland is de vorm van 'klas' die les krijgt van docent Guido Smulders langzaam maar zeker omgezet in een vriendenclub die onder de paraplu van Art4U en onder leiding van de docent als 'orkest' verder gaat. De doelstelling is in een gezellige sfeer de bestaande muzikale vaardigheden uitbouwen en daar middels optredens in binnen- en buitenland (België, Duitsland, Luxemburg en Engeland) meer mensen mee te bereiken en te plezieren.

City Stars – Art4U’s got Talent

Rabozaal Art4U: 14.00 – 15.30 uur

City Stars is een concert van leerlingen uit de Talentenklas van Art4U. Deze leerlingen geven blijk van een meer dan gemiddeld talent, een meer dan gemiddelde ambitie, een groot doorzettingsvermogen en een goede werkhouding. Art4U biedt deze leerlingen wekelijks extra lestijd om zo hun talenten optimaal te kunnen laten ontwikkelen. Daarnaast bieden wij hen de mogelijkheid om regelmatig concerten gegeven op bijzondere locaties en tijdens culturele evenementen in de regio. Daar kan CityFest natuurlijk niet aan ontbreken. Er zijn optredens op viool, piano en saxofoon. Er worden werken gespeeld van o.a. Bach, Tschaikovsky, Badelt, Debussy, Descamp en Vivaldi. De violiste en saxofonist worden op piano begeleid door Matty Huyts en Evert Mostert. Reken maar dat zij de sterren van de hemel zullen spelen!

Citypop

Podium Meiveld 13.15 – 18.15uur

Tijdens Citypop biedt CityFest (aanstormend) muzikaal talent een podium. Zaterdag 24 september spelen zeven lokale bands en muzikale acts die graag hun talent aan Veldhoven laten zien. Tussen 13.15 – 18.15 uur krijgen zij de kans om het Meiveld minuten lang op z’n kop te zetten en te strijden voor de prijs ‘Citypop 2022’. Art4U bands ‘Zit ‘r dik in’ en ‘Irenic’ treden ook op en zullen hun beste live beentje voor zetten. Spetterende optredens gegarandeerd!