Gratis Proefles
Brabant Bokaal voor Pieter van den Broek
Datum
3 november 2020

Brabant Bokaal voor Pieter van den Broek

Pieter van den Broek uit Luyksgestel is een van de drie winnaars van de Brabant Bokaal die sinds 2008 jaarlijks door het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant wordt toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie. Pieter van den Broek is de jongste winnaar ooit. Naast hem werden ook Ineke Strouken (Oirschot) en Tony Vaessen (Waalre) onderscheiden.

Pieter van den Broek ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn jarenlange inzet en passie voor de muziek en het culturele verenigingsleven én voor zijn inspirerende spilfunctie in muziekeducatie voor jonge muzikanten in de regio Bergeijk. Pieter is o.a. docent bij muziekschool Art4U.

Op maandag 30 november reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2020 uit. Burgemeester Arinda Callewaert zal bij de uitreiking aanwezig zijn. Pieter werd door het gemeentebestuur van Bergeijk voorgedragen voor deze prijs.

'Het gemeentebestuur van Bergeijk is trots dat Pieter van den Broek de Brabant Bokaal 2020 heeft gewonnen’, zegt de burgemeester. ‘Pieter is een echte Brabantse (muzikale) cultuurdrager! Een terechte winnaar. Waar we extra trots op zijn, is dat hij ook nog eens de jongste winnaar ooit is. We feliciteren hem en de andere twee winnaars van harte!’

Art4U feliciteert 'onze' Pieter van harte met deze mooie prijs!