Gratis Proefles

Cursussen

Close Harmony - Swing into Summer!
Vanaf 18 jaar

wat is Close Harmony zingen?

Zin om in een groep te zingen met mensen die, net als jij, een passie hebben voor meerstemmige muziek? Ben je boven de 18 jaar? Dan is onze zanggroep Close Harmony wat voor jou! Samen meerstemmig zingen in een kleine groep is heel speciaal en bij Close Harmony is elke stem even belangrijk. Solistisch zingen is natuurlijk leuk, maar sámen ontdekken en werken aan het vinden van een sound en een lied heel mooi harmonisch neerzetten zorgt voor veel kippenvel momentjes!

wat ga je leren?

In 8 repetities wordt er gewerkt aan close harmony repertoire passend bij het thema 'Swing into Summer'. We werken toe naar een passende afsluiting van het project in de vorm van een eindconcertje, waar het geoefende repertoire ten gehore gebracht wordt. Er wordt in de repetities natuurlijk aandacht besteed aan zangtechniek (en -theorie), maar de focus ligt op het zingen van kleine toonafstanden, het luisteren naar samenklanken en samen zuiver zingen. Het repertoire bestaat uit meerstemmige jazz-, pop- en gospel stukken. Luister hier maar eens hoe bijzonder dat klinkt:


VOCES8 | Shall we gather at the River?


Fields of Gold | Lindsey Stirling - Tyler Ward - Peter Hollens

Wanneer kun je met de zanggroep close harmony beginnen?

Als je 18 jaar of ouder bent kun je je ongeacht het niveau aanmelden voor de Zanggroep Close Harmony! Je hoeft geen noten te kunnen lezen, maar je leert wel tijdens de repetities hoe je een zangpartituur het beste kunt gebruiken. Enige zangervaring is fijn, maar ook niet noodzakelijk om aan de cursus deel te nemen. Wel zal er een laagdrempelige stemtest plaatsvinden om je niveau te bepalen. Heb je nog geen ervaring, dan gaan we samen onderzoeken bij welke stemsoort jij in je kracht staat. Heb je al wel zangervaring? Vermeld dan bij het inschrijven bij ‘opmerkingen’ wat jouw stemsoort is: sopraan, alt, tenor, bas. 

De repetities zullen vanaf 6 mei wekelijks plaatsvinden op maandagavond van 19.30 - 21.00 (en 1 woensdagavond) en worden geleid door zangdocent Renée Steenvoorden. 

Mei: 6, 13, 27
Juni: 3, 10, 19 (woensdag), 24
Juli: 1 

 

Wat kost het?

+Close Harmony - Swing into Summer! 18 t/m 20 jaar

Excl. BTW
62,-
Docent(en)
Renée Steenvoorden
Locatie
Art4U Veldhoven
Lesdag
Maandag (19:30 - 21:00 uur)

+Close Harmony - Swing into Summer! vanaf 21 jaar

incl. BTW
75,-
Docent(en)
Renée Steenvoorden
Locatie
Nog niet bekend
Lesdag
Maandag (19:30 - 21:00 uur)