Gratis Proefles
Vier nominaties bij Sport- en Cultuurgala Bergeijk!
Datum
8 maart 2024
Breng je stem uit t/m 17 maart.

Vier nominaties bij Sport- en Cultuurgala Bergeijk!

Op woensdag 3 april 2024 staat het jaarlijkse sport- en cultuurgala van gemeente Bergeijk voor de deur, en we hebben jouw hulp nodig om de winnaars te kiezen! Deze sprankelende avond, gehouden in het theater De Kattendans, belooft een waar feest te worden vol sportieve en culturele hoogtepunten, muziek, dans en entertainment.

Lees meer over de vier genomineerden van Art4U:
Magic-Flutes_Cultuurprijs.png Bas-Tijssen_Talent-van-het-jaar.png Mike-van-Gool-Talent-van-het-jaar.png Jinte-van-der-Heijden_Talent-van-het-jaar.png
Magic Flutes
and Friends
Bas Tijssen
- dwarsfluit -
Mike van Gool
- piano -
Jinte van der Heijden
- dwarsfluit -

Genomineerden

Magic Flutes and Friends | Cultuurprijs

Magic-Flutes_Cultuurprijs.pngDe Magic Flutes and Friends zijn genomineerd in de categorie 'Cultuurprijs'. Dit dwarsfluitensemble onder de bezielende leiding van Anneke Verhoeven en Johan Rycken heeft al heel wat bijzondere voorstellin gop haar naam. Afgelopen zomer brachten zij nog 'Vos Reynaert de Flierefluyter' naar het openluchttheater en de theater de Schalm en op 24 maart staan ze alweer in Theater de Kattendans Bergeijk met 'Magic Words'. Wat maakt hen zo bijzonder? Fluitisten van elk niveau zijn welkom en worden uitgedaagd in eigen producties waarin de wisselwerking tussen beginners, (ver)gevorderden en professionele fluitisten centraal staat. Elke voorstelling wordt verrijkt met 'Friends' die ofwel muzikaal een bijdrage leveren of die vanuit een andere kunstdiscipline - zang, dans, toneel - zorgen voor een inspirerende totaal ervaring.

Drie 'Talenten van het jaar'
Bas Tijssen | Dwarsfluit

Bas-Tijssen_Talent-van-het-jaar.pngBas wist het op 7-jarige leeftijd zeker: "Ik wil op de dwarsfluit spelen!" Zodra hij wakker werd in de ochtend, was het spelen op zijn dwarsfluit het eerste wat hij deed. Van september 2016 tot oktober 2023 heeft hij met veel plezier les gehad van Johan Rijcken. Nu heeft hij les van Anneke Verhoeven.

Bas speelt al een aantal jaar in het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie Echo der Kempen in Bergeijk. Sinds november speelt hij ook in het Harmonieorkest. Ook doet hij mee met Magic Flutes, samen met andere fluitisten maken ze mooie voorstellingen.

Als je Bas vraagt, wat het mooiste stuk is om te spelen, dan is dat Hypnosis van Ian Clarke. Hiermee won hij afgelopen november het concours van het Ocrum Muziekfestival in Breda:


Bas Tijssen begeleid door Matty Huyts tijdens het Ocrum Festvial 2023

Mike van Gool | piano

Mike-van-Gool-Talent-van-het-jaar.pngMike is altijd al met muziek bezig geweest. Als peuter had hij een klein speel keyboard. Toen hij 7 jaar werd kreeg hij een groot keyboard. Hij speelde daar vaak op. Hij keek video's en speelde die na. In 2021 wilde Mike op les en is toen bij Art4u begonnen met keyboardles (Wikke van Wershoven). Helaas was er na een jaar geen leraar meer beschikbaar, waarna hij nog een korte periode les heeft gevolgd bij JAM in Eersel (Riet Heesterbeek). Gelukkig kwam er afgelopen september weer een leraar voor Mike (Merijn den Boer). Vervolgens maakte hij de overstap naar piano. 

Mike trad weleens op bij de BSO en ook in de musical op school. Ook heeft hij al vaak gespeeld op een piano in een ziekenhuis of station. In december heeft Mike meegespeeld met het kerstconcert van Art4u in de kattendans. Het meest bijzondere was na afloop van het Candlelight concert in het muziekgebouw in Eindhoven. Mike was op een vleugel in de foyer een nummer van Chopin aan het spelen. De organisatie hoorde zijn enthousiaste spel en vroeg hem of hij het leuk zou vinden om dit live op het podium te doen. Dat deed hij en heeft daar ontzettend van genoten.

Zijn mooiste nummer is: Arabesque no 1 van Debussy.
Zijn favoriete nummer is: Idea 22 van Gibran Alcocer.

Noten leren wil Mike niet. Hij leert het aan door de tonen die hij hoort. Mike wordt gelukkig en ontspannen van piano spelen. Voor zijn nominatie maakte hij zelf deze promovideo:

Jinte van der Heijden | dwarsfluit

 Jinte-van-der-Heijden_Talent-van-het-jaar.png"Toen ik 8 was koos ik eigenlijk een beetje uit het niets de dwarsfluit. Ik denk dat het komt door de mooie sprankelende en sprookjesachtige klank, maar het had ook net zo goed kunnen liggen aan het mooie sprankelende zilver van het instrument! Hoe dan ook was het een hele goede keuze en ben ik er nooit vanaf gestapt. Op de muziekschool Art4U begon ik eerst bij Anneke Verhoeven en kreeg ik na mijn D-examen les van Johan Rycken. Momenteel studeer ik aan de prebachelor van het Conservatorium van Amsterdam bij de leraren Kersten McCall, Vincent Cortvrint en Mariya Semotyuk-Schlaffke. 

Samen muziek maken is het leukste wat er is en dit doe ik met de Magic Flutes, harmonie Echo Der Kempen en het symfonische Euregio Jeugdorkest. Met dat laatste orkest heb ik het mooiste stuk ooit mogen opvoeren: de tweede suite van Daphnis et Chloé van Ravel. 


Jinte van der Heijden hier met haar vader Paul van der Heijden | Night soliloquy - Kent Kennan

Breng je stem uit >