Gratis Proefles
Jinte topscorer op NK Blazers
Datum
11 oktober 2023
Vijf topsolisten van Art4U deden mee aan het NK Blaasmuziek 7 okt.

Jinte topscorer op NK Blazers


Afgelopen zaterdag 7 oktober vonden de Nederlandse Kampioenschappen Blaasmuziek plaats in Eemnes.
Verschillende leerlingen van Art4U hebben hier aan deelgenomen en zij hebben allen mooie resultaten behaald!

EERSTE DIVISIE
solisten
1. Jinte van der Heijden (dwarsfluit) Koninklijke Harmonie Echo der Kempen Bergeijk, 97,5 punten
8. Femke Alessie (altsaxofoon) Harmonie l'Union Fraternelle Veldhoven, 90,5 punten
TWEEDE DIVISIE
solisten
3. Jasper Roubroeks (altsaxofoon) Muziekvereniging Sint Cecilia Oerle, 87 punten
DERDE DIVISIE
solisten
7. Bas Tijssen (dwarsfluit) Koninklijke Harmonie Echo der Kempen Bergeijk, 84,5 punten
VIERDE DIVISIE
solisten
3/4. Els Verhoeven (dwarsfluit) Koninklijke Harmonie Echo der Kempen Bergeijk Bergeijk, 84,5 punten

Van harte proficiat allemaal!

Lees hieronder nog een mooi artikel uit de klankwijzer over winnaar Jinte van der Heijden:

Fluitiste Jinte van der Heijden topscorer op NK Blazers
NK-Blazers-Jinte-van-der-Heijden.jpg

Ze won al vier keer de Brabantse titel en stond al twee keer in de regiofinale van het Prinses Christina Concours. Dat fluitiste Jinte van der Heijden tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor blazers wel eens hoge ogen kon gooien, viel te verwachten. Maar dat ze de hoogste score van alle deelnemers behaalde, kwam ook voor haarzelf als een volslagen verrassing.

De 18-jarige muzikante van de Koninklijke Harmonie Echo der Kempen Bergeijk won zaterdag in Eemnes de landstitel in de eerste divisie. Met 97,5 punten bleef ze trombonist Jisse Kuipers van De Bazuin uit Oenkerk en klarinettist Ruud Somers van harmonie St. Michaël van Thorn een half puntje voor. “De concurrentie was groot”, zegt Jinte nog nagenietend van haar triomf. “Ik heb veel muzikanten uit de eerste divisie beluisterd en ze waren allemaal ontzettend goed. Het was alleen al een feestje om daartussen te mogen staan. Ik ging ook zonder verwachtingen naar de prijsuitreiking. Dat ik het hoogste puntentotaal behaalde, was een echte verrassing.”

Prebachelor

Jinte is lid van de Koninklijke Harmonie Echo Der Kempen uit Bergeijk. Ze speelt tevens in het Euregio Jeugdorkest (EJO), een symfonieorkest van getalenteerde jongeren (14 tot 25 jaar) van Vlaamse en Nederlandse muziekacademies en conservatoria. Momenteel volgt ze de prebacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Jinte bracht in Eemnes met pianobegeleiding van Matty Huyts  Concerto in D Mineur van Theodor Verheij ten gehore. “Dit concerto van Verheij leek mij een perfect stuk voor een concours”, kijkt ze terug. “Het heeft drie heel verschillende delen, waardoor je veel kanten van jezelf als muzikant kunt laten zien. Ook vind ik het een leuk stuk om te spelen. Dat is erg belangrijk omdat je het stuk dan beter kan overbrengen en het enthousiasme er hopelijk vanaf spatte.”

Portret

Ere wie ere toekomt. Daarom biedt KNMO Klankwijzer de Nederlandse kampioen een portret aan in de papieren uitgave. U kunt het verhaal van Jinte van der Heijden lezen in het magazine van december. 

Lees hier de volledige uitslag >