Gratis Proefles
Band-avond bij Art4U
Datum
25 september 2021
De Forest Lane Bigband

Band-avond bij Art4U

Muzikanten en publiek waren blij dat het weer kon: in de Rabo-zaal, onder het genot van een drankje, samen musiceren en luisteren naar muziek van de beide bigbands van Art4U en popband Zit 'r dik in.

Forest Lane Bigband
De Forest Lane bigband is opgericht om jonge muzikanten kennis te laten maken met het specifieke bigband-repertoire en jazzmuziek in het algemeen. De band is een aantal keren in het buitenland actief geweest. Momenteel bestaat de bigband uit verschillende leeftijdscategorieën. Zowel leerlingen als gevorderde muzikanten maken er deel van uit. De band werkt met een vaste zangeres. Het repertoire bestaat uit het originele bigband-repertoire en bevat diverse stijlen zoals swing, latin, maar ook bewerkingen van bekende popsongs. De bigband staat sinds de oprichting onder leiding van Willy Schmitz.

Zit ‘r dik in
Deze kersverse band uit Veldhoven vulde de avond met de beste meezingers en medleys. Van classic rock tot Hollandse helden en de nieuwste popkrakers, het zit 'r dik in dat je deze avond niet meer vergeet!

Pete’s Corner Bigband
De Pete’s Corner Bigband is opgericht in 1990 en bestaat voornamelijk uit leerlingen en ex-leerlingen van Art4U. Pete’s Corner heeft de geijkte bigband bezetting: 5 saxen, 5 trompetten, 5 trombones, piano, basgitaar, drums, vocals. Naast de opluistering van diverse lokale activiteiten zoals Cult & Tumult en Cityfest is er in de loop der jaren een reputatie opgebouwd zowel nationaal als internationaal. Naast eigen solisten zoals de vaste vocaliste Nancy van Deursen worden ook andere befaamde solisten graag door de band begeleid. Pete’s Corner dat al sinds de oprichting onder de bezielende leiding staat van inmiddels oud-docent van Art4U en trompettist Guus Dohmen schuwt, naast de traditionele swing van Count Basie, Duke Ellington en Sammy Nestico, het modernere repertoire zoals Latin, Funk en Rock niet.