Gratis Proefles

Cultuurkado's Bergeijk

In het begin van het schooljaar 2022 worden alle basisschoolleerlingen uit Bergeijk verrast met een cultuurkado; een naschoolsaanbod van GRATIS muzieklessen verzorgd door Art4U. De gemeente Bergeijk hecht grote waarde aan het kennismaken met muziek door jonge kinderen tussen de 4-12 jaar. Daarom hebben zij besloten om een deel van de vrijgekomen NPO-gelden (Nationaal Programma Onderwijs) beschikbaar te stellen om dit mogelijk te maken. Een geweldig cultuurkado wat niet alleen dit jaar, maar zelfs de komende drie jaar, aangeboden zal worden aan alle basisschooljeugd. Hieronder kun je zien uit welke muzieklessen je kunt kiezen. Klik op de button van de muziekles van jouw keuze en schrijf je in via Sjors Creatief Bergeijk!

Uit-je-bubbel_website_zonder-datum.png
Uit je bubbel | Speciaal voor kinderen uit groep 1 2 3


Kun jij ook niet stilzitten als je muziek hoort en vind je het heerlijk om te zingen? Kom dan lekker ritme maken op speciale instrumentjes, leuke liedjes zingen en heerlijk vrij bewegen en dansen! Hoeveel plezier we hierbij hebben, gaan we aan het einde samen laten zien en laten horen aan onze papa’s en mama’s, opa’s en oma’s.

Er zijn twee momenten waarop een serie van 6 lessen 'Uit je bubbel' start.
Klik op de button om je in te schrijven voor de lessenserie van jouw keuze:
Vanaf 27 februari

Zang-Musicalbende_website-zonder-datum.png
Zang & Musicalbende | Voor kinderen uit groep 6 7 8

Welk instrument heb je altijd bij je? Juist ja, je stem! Combineer die met een portie dancemoves en het talent om sterke verhalen te vertellen en je bent klaar om op het toneel te staan! Misschien moet je het podiumbeest in jezelf nog ontdekken of je vind het al heerlijk om in de spotlights te staan, voor iedereen geldt: het enige wat je hiervoor nodig hebt, ben je zelf! Ontdek de wondere wereld van de musical waarin je zingen, dansen en acteren gaat combineren tot een flitsende eindpresentatie.

Er zijn twee momenten waarop een serie van 6 lessen 'Zang & Musicalbende' start.
Klik op de button om je in te schrijven voor de lessenserie van jouw keuze:
Vanaf 31 oktober
Vanaf 27 februari

Instrumentbouwbende_website_zonder-datum.png
Instrument bouwbende | Voor kinderen uit groep 3 4 5

Ben je een echte knutselaar en nieuwsgierig naar hoe instrumenten werken? Kom dan jouw eigen muziekinstrument maken tijdens de instrumentbouwbende! Je leert waarom en hoe een muziekinstrument geluid maakt en waarom het ene instrument hoog klinkt en het andere laag. En wat is er nou leuker om dan met jouw zelfgemaakte muziekinstrument ook echt zelf muziek te maken?! Met al deze instrumenten, maken we een heus knutselorkest waarmee we ook nog iets moois gaan spelen voor publiek wat je zelf mag uitnodigen!

Er zijn twee momenten waarop een serie van 5 lessen 'Instrumentbouwbende' start.
Klik op de button om je in te schrijven voor de lessenserie van jouw keuze:
vanaf 3 november
vanaf 8 mei

Grootouder-kindles_website_wit.png

(Groot)ouder & kind - les | Voor kinderen uit groep 5 6 7 8

Tijdens de instrumentenbendes op school heb je al ontzettend veel geleerd! Wat is er nu leuker dan datgene wat jij hebt geleerd, aan jouw ouders of grootouders te leren en samen muziek te maken? Tijdens de (groot-)ouder – kind- les leren jullie de basis van spelen op jullie favoriete instrument. Dat instrument mag hetzelfde zijn als het instrument dat je in de klas hebt bespeeld, maar het mag ook elk ander instrument naar keuze zijn. Vergeet niet het instrument dat je altijd bij je hebt: je stem! Samen zangles volgen kan natuurlijk ook.

De '(Groot)ouder & Kind-les' bestaat uit een serie van 5 lessen. 
Klik op de button om je in te schrijven:
Het hele jaar door op afspraak

Ukelelebende_website_zonder-datum.png
Ukelelebende | Voor kinderen uit groep 5 6 7 8

Heb jij ook zo’n plezier in de Ukelelebende op school en lijkt het je leuk om er nog beter op te leren spelen? Kom dan naar de Ukelelebende na school! Je leert dan in een groepje de basis van het spelen op de ukelele. Om het nog leuker te maken, mag je een nieuwsgierige papa, mama, opa, oma, buurman of buurvrouw meenemen om samen leuke liedjes mee te leren spelen! Dat mogen jullie dan natuurlijk met z’n allen laten horen in een echte eindpresentatie.

De 'Ukelelebende' bestaat uit een serie van 5 lessen.
Klik op de button om je in te schrijven:
Vanaf 9 januari

 

Instrumenten-carrousel_website_zonder-datum.png
Instrumentencarroussel | Voor kinderen uit groep 4 5

Kennen het klokkenspel en de boomwhackers uit de muzieklessen op school geen geheimen meer voor jou? Kom dan naar de instrumentencarrousel! Je mag dan alle instrumenten uitproberen: piano/keyboard, accordeon, blaasinstrumenten, ukelele/gitaar en slagwerk. In de eindpresentatie voor ouders, grootouders, vrienden en vriendinnen steel je natuurlijk de show op jouw favoriete instrument!

Er zijn twee momenten waarop een serie van 5 lessen 'Instrumenten carrousel' start.
Klik op de button om je in te schrijven voor de lessenserie van jouw keuze:
Vanaf 9 januari
vanaf 2 maart

Vioolbende_website_zonder-datum.png
Vioolbende | Voor kinderen uit groep 5 6 7 8

Heb jij ook zo’n plezier in de Vioolbende op school en lijkt het je leuk om er nog beter op te leren spelen? Kom dan naar de Vioolbende na school! Je leert dan in een groepje de basis van het spelen op de viool. Om het nog leuker te maken, mag je een nieuwsgierige papa, mama, opa, oma, buurman of buurvrouw meenemen om samen leuke liedjes mee te leren spelen! Dat mogen jullie dan natuurlijk met z’n allen laten horen in een echte eindpresentatie.

De 'Vioolbende' bestaat uit een serie van 5 lessen.
Klik op de button om je in te schrijven:
Vanaf 8 mei


De cultuurkado's worden aangeboden door:

Aangeboden-door-BE-GB-A4U.png