Home >>  Cursussen >> - Instrumentale/vocale lessen >> Bariton September 2020

Bariton back to top »

September 2020

docent:
Hans Broes
start:
September 2020
Gemeente:
Bergeijk, Eersel, Veldhoven
Leslocatie:
Lessen in de gemeenten Bergeijk, Eersel en Veldhoven
Leeftijdsgroepen:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal Lessen:
36

LAAG KOPER

Een grote groep instrumenten valt onder de verzamelnaam laag koper. We verdelen deze gemakshalve in twee categorieën:

Ventielinstrumenten:
Ventieltrombone
Euphonium
Bastuba (Es en F)
Tenortuba
Sousaphoon (Es en B es)
Bariton
Bastuba (Bes en C)

Schuifinstrumenten:
Alttrombone
Tenortrombone
Bastrombone
Baroktrombone

Het zijn veelzijdige instrumenten met een verrassend lage speeldrempel, inpasbaar in vele samenspelvormen. Denk eens aan de vier harmonieën in Veldhoven. Maar ook in de lichte muziek zijn deze instrumenten onmisbaar. In de klassieke muziek hebben de lage koperblazers hun rol in de symfonieorkesten, maar ook in de kamermuziek en als solo-instrument.Aanschaf instrument:

Het is verstandig een definitief en eigen instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent. Bedenk dat het beter is een goed tweedehands instrument te kopen, dan een slechte nieuwe. Redelijke tweedehands instrumenten heeft u vanaf € 400,-. Voor een nieuw instrument moet u rekenen vanaf ongeveer € 575,-, uiteraard afhankelijk van het soort instrument. Bastuba's zijn namelijk duurder dan trombones.
Een muziekzaak waarmee wij goede ervaringen hebben is de blaasinstrumentenspecialist.
Leden van de harmonie krijgen meestal een instrument in bruikleen.
HAFA Informatie:

De gemeente Bergeijk en Eersel kent al van oudsher een aantal harmonieën. Muziekschool Veldhoven telt dan ook vele cursisten die uit deze vorm van amateuristische kunstbeoefening afkomstig zijn. Samen met de betreffende verenigingen draagt de muziekschool er zorg voor dat deze cursisten zo goed mogelijk worden opgeleid. De opleiding tot hafa-muzikant is erop gericht om goed te kunnen functioneren in het orkest van de vereniging waarvan je lid bent. Doe je de hafa-opleiding, dan maak je vóór elk praktisch examen een theorietoets. Ter voorbereiding op de theorietoets krijg je een aantal ondersteunende lessen aangeboden, waarvoor je enig huiswerk moet doen.Schrijf je in voor deze cursus