Home >>  Cursussen >> - Instrumentale/vocale lessen >> Fagot Augustus 2020

Fagot back to top »

Augustus 2020

docent:
Floor van Duijsen
start:
Augustus 2020
Gemeente:
Veldhoven
Leslocatie:
Locatie Veldhoven
Leeftijdsgroepen:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal Lessen:
36

De fagot is een dubbelriet blaasinstrument met een bijzondere klankkleur. Je kan zowel klassieke- als lichte muziek (pop en jazz) leren spelen. Er zijn veel mogelijkheden om samen te spelen in orkesten en ensembles. Het symfonieorkest, de harmonie, het blaaskwintet en allerlei andere ensembles zijn erg blij met een fagot.
Je kan al fagot leren spelen vanaf ongeveer 6 jaar. Je speelt dan op een fagottino of een kinderfagot (een grote fagot, gebouwd voor kleine handen).
De rietjes waarop je speelt zijn regelmatig aan vervanging toe. Je kan zelf rieten leren maken.Lesmateriaal:

De keuze van het lesmateriaal is afhankelijk van de aanleg en interesse van de leerling. Er zijn ook boeken met CD verkrijgbaar. De voorkeur voor licht, klassiek of hafabra-richting bepaalt mede de inhoud van de lessen.
Aanschaf instrument:

Het is verstandig een eigen instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent. Een prima nieuwe fagot kost ± € 3.500,-. Er zijn zeker ook goede tweedehands exemplaren te koop bij de vakhandel, waar het vaak ook mogelijk is om een instrument te huren.
Een zaak waarmee wij goede ervaringen hebben is de blaasinstrumentenspecialist.
Leden van de Veldhovense korpsen kunnen het instrument meestal lenen van de vereniging.
HAFA Informatie:

Veldhoven kent al van oudsher een viertal harmonieën en een showkorps. Muziekschool Veldhoven telt dan ook vele cursisten die uit deze vorm van amateuristische kunstbeoefening afkomstig zijn. Samen met de betreffende verenigingen draagt de muziekschool er zorg voor dat deze cursisten zo goed mogelijk worden opgeleid.
Inschrijving voor de hafa-opleiding loopt altijd via één van de Veldhovense korpsen.
De opleiding tot hafa-muzikant is erop gericht om goed te kunnen functioneren in het orkest van de vereniging waarvan je lid bent. Doe je de hafa-opleiding, dan maak je vóór elk praktisch examen een theorietoets. De theorie van het A-diploma komt aan bod in de lessen van AMV 3 en 4. Vandaar dat wij deze AMV-lessen nadrukkelijk aanbevelen aan de hafa-leerlingen. Ter voorbereiding op de theorietoets krijg je een aantal ondersteunende lessen aangeboden, waarvoor je enig huiswerk moet doen.Schrijf je in voor deze cursus