Home >>  Cursussen >> - Instrumentale/vocale lessen >> Keyboard Augustus 2020

Keyboard back to top »

Augustus 2020

docent:
Rob Geboers, Wikke Wershoven
start:
Augustus 2020
Gemeente:
Bergeijk, Eersel, Veldhoven
Leslocatie:
Lessen in de gemeenten Bergeijk, Eersel en Veldhoven
Leeftijdsgroepen:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal Lessen:
36

Keyboard: je zet de radio aan je hoort………
Het keyboard is de basis voor met name licht muziek. Het instrument heeft ongekende mogelijkheden en is in alle muziekstijlen in te passen. Het keyboard kan zelfstandig functioneren met een melodielijn, begeleiding en een compleet orkestarrangement, maar is ook in een band (jazz, pop, rock etc.) niet weg te denken. In een band functioneer je als begeleider vanuit accoordsymbolen. Verder bestaat de mogelijkheid jezelf op te nemen en zelf een complete orkestband te maken. Het is ook een goed instrument om mee te beginnen waarna je je verder kunt ontwikkelen op elektronische piano, Hammond orgel, synthesizer en toegepaste muziektechnologie met computer.
De eerste jaren besteden wij aandacht aan de ontwikkeling van de speelvaardigheid, beginselen van accoordsymbolen en improvisatie. Uiteraard speelt de hedendaagse muziek daarbij een grote rol.

Wetenswaardigheden
Het keyboard is een jong instrument want het bestaat pas zo'n 30 jaar. In het keyboard zitten verschillende klanken. Dit kunnen klanknabootsingen zijn van bestaande instrumenten zoals fluit, klarinet en gitaar, maar ook andere geluiden en effecten zoals spacy geluiden, vogeltjes, regen etc. Er zit een ritmeafdeling op met zeer veel variaties en een 'automaat' waarmee men op eenvoudige wijze een complete bandbegeleiding kan laten klinken. Ook zelf drummen behoort tot de mogelijkheden. Een goed ritmisch gevoel is wel belangrijk. Het keyboard kan aangesloten worden op een computer.

Computer
Alle keyboards, synthesizers en elektronische orgels zijn tegenwoordig voorzien van een midi in- en uitgang. Het is dan mogelijk om deze instrumenten op een computer aan te sluiten. Zelf muziek opnemen, bewerken, afspelen en uitprinten behoort hiermee tot de mogelijkheden.Aanschaf instrument:

Belangrijk is de aanschaf van een volwaardig instrument met grote toetsen, een omvang van 5 octaven en klanken en drumritmes die prettig in het gehoor liggen. Er is een grote keuze tussen € 300,- en € 680,-. Het is verstandig het instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent.
Een adres waarmee wij goede ervaringen hebben is keyboard-centrum.
Ensemble:

Bij voldoende ontwikkeling is deelname aan een popworkshop mogelijk.Schrijf je in voor deze cursus