Home >>  Cursussen >> - Instrumentale/vocale lessen >> Hoorn Augustus 2020

Hoorn back to top »

Augustus 2020

docent:
Jaap van Wershoven, Rianne Boone, Hans Broes
start:
Augustus 2020
Gemeente:
Bergeijk, Eersel, Veldhoven
Leslocatie:
Lessen in Bergeijk, Eersel en Veldhoven
Leeftijdsgroepen:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal Lessen:
36

Hoorn
De hoorn is een instrument dat opvalt door de mooie warme toon. De klank van het instrument mengt heel goed met andere instrumenten.De buis van de hoorn is meer dan 3 meter lang, daarom is het instrument opgerold. Opvallend is de grote klankbeker waar hoornisten hun hand in stoppen. Ze stoppen de beker niet helemaal dicht maar veranderen de klankkleur en toonhoogte een beetje. De hoorn heeft in ieder geval 3 ventielen (meestal 4), die de hoornist bedient met zijn linkerhand. Met maar 3 ventielen kun je toch alle tonen spelen omdat de hoornist voortdurend "overblaast", dat wil zeggen, als je een bepaalde toon te pakken hebt en je spant je lipspieren een beetje samen met wat meer lucht, dan komt er een hogere toon.Aanschaf instrument:

Het is verstandig een eigen instrument zorgvuldig te kiezen in overleg met de docent. Een prima nieuwe hoorn kost ± € .500,- Er zijn zeker ook goede tweedehands exemplaren te koop bij de vakhandel, waar het vaak ook mogelijk is om een instrument te huren.
Een adres waarmee wij goede ervaringen hebben is de blaasinstrumentenspecialist.
Leden van de Veldhovense korpsen kunnen het instrument meestal lenen van de vereniging.
HAFA Informatie:

Veldhoven kent al van oudsher een viertal harmonieën en een showkorps. Muziekschool Veldhoven telt dan ook vele cursisten die uit deze vorm van amateuristische kunstbeoefening afkomstig zijn. Samen met de betreffende verenigingen draagt de muziekschool er zorg voor dat deze cursisten zo goed mogelijk worden opgeleid.
Inschrijving voor de hafa-opleiding loopt altijd via één van de Veldhovense korpsen.
De opleiding tot hafa-muzikant is erop gericht om goed te kunnen functioneren in het orkest van de vereniging waarvan je lid bent. Doe je de hafa-opleiding, dan maak je vóór elk praktisch examen een theorietoets. De theorie van het A-diploma komt aan bod in de lessen van AMV 3 en 4. Vandaar dat wij deze AMV-lessen nadrukkelijk aanbevelen aan de hafa-leerlingen. Ter voorbereiding op de theorietoets krijg je een aantal ondersteunende lessen aangeboden, waarvoor je enig huiswerk moet doen.Schrijf je in voor deze cursus