Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Cityfest 2019

Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 vindt in Veldhoven de 2e editie van Cityfest plaats.

Art4U is één van de deelnemers. Zie onder het programma van Art4U op de diverse locaties. Alles is vrij toegangelijk.

Kijk voor meer info en het volledige programma op www.city-fest.nl

Zaterdag 28 september 11.45 – 12.30 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Blue Monday Orchestra 
Dit harmonieorkest biedt zowel beginnende als gevorderde blazers de gelegenheid wekelijks op maandagmorgen [Blue Monday…] muziek te maken op een ontspannen manier. Het orkest is aanwezig bij openingen, jubilea en evenementen. De muziekkeuze is een mix van populair en standaardrepertoire uit de traditie van de harmonie-, fanfare- en bigbandwereld en arrangementen van musical- en jazzmuziek.
Het orkest staat onder leiding van Stef Bazelmans.

Zaterdag 28 september 14.00 – 15.00 uur locatie museum Het Oude Slot:
Talentenklas Art4U

Om tot de Talentenklas van Art4U te kunnen worden toegelaten, dient een leerling blijk te geven van een meer dan gemiddeld talent, een meer dan gemiddelde ambitie, een groot doorzettingsvermogen en een goede werkattitude. Een aantal malen per jaar treden de leerlingen van de Talentenklas op op diverse podia in de regio. Momenteel bestaat de Talentenklas uit negen leerlingen waarvan er een aantal een optreden zullen verzorgen in museum Het Oude Slot. De leerlingen worden aan de piano begeleid door Matty Huyts, pianodocent van Art4U.

Zaterdag 28 september 13.00 - 14.30 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Instrumentenparade
Zou je graag eens een keer op een trompet willen spelen? Of op een viool, een accordeon, een saxofoon of een cello? Kom dan deze middag naar de muziekschool. De docenten zijn aanwezig met al hun instrumenten en die mag je allemaal uitproberen. Wie weet zit er een instrument bij dat je graag wil leren bespelen. Als je wil, kun je je aanmelden voor een gratis proefles. Dan weet je na afloop zeker of je een goede keus hebt gemaakt.
Na afloop van de Instrumentenparade ben je van harte welkom bij een uitvoering van het bekende muzikale verhaal van Peter en de Wolf.

Zaterdag 28 september 14.30 – 15.15 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Peter en de Wolf
De Russische componist Sergei Prokofjev schreef in 1936 het muzikale verhaal ‘Peter en de Wolf’.
De hoofdpersonen uit het verhaal worden uitgebeeld door diverse instrumenten: het vogeltje op de dwarsfluit, de kat door de klarinet, de eend door de hobo, grootvader door de fagot, de wolf door de hoorns en Peter door de strijkers. Het werk was vanaf de eerste uitvoering in Moskou een groot succes en het wordt tot op de dag van vandaag nog steeds over de hele wereld uitgevoerd. Oorspronkelijk is het een muziekwerk voor een verteller en een symfonie-orkest maar er zijn inmiddels talloze bewerkingen van. Op het concert op de muziekschool wordt ‘Peter en de Wolf’ uitgevoerd door 5 blaasinstrumenten, slagwerk en uiteraard een verteller. Vooral voor jonge kinderen is dit een belevenis!

Zaterdag 28 september 15.30 - 16.00 uur locatie museum Het Oude Slot:

Transformatie

Een danser in een witte of gekleurde opaque cocon op een klein podium met soms ingebouwde lichteffecten en begeleiding met abstract vioolspel. Deze cocon is een metafoor voor de cocon waarin vlinders van gedaante wisselen naar een nieuwe fase in het bestaan. Het is als opnieuw geboren worden.


Zaterdag 28 september 16.00 -17.00 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
PIRATES – TOP Muziektheater Veldhoven
TOP Muziektheater Veldhoven is een stichting die Veldhovense jongeren de kans biedt om zich te ontwikkelen op het podium. De veelzijdigheid van muziektheater maakt het mogelijk om ervaring op te doen in zowel zang, dans als toneel. Dit alles met gelijkgestemde talentvolle jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.
Afgelopen juni speelde TOP de spectaculaire voorstelling Pirates! In een uitverkocht Theater De Schalm speelden de leerlingen met volle overtuiging legendarische piraten, revolutionairen en adellijke Engelsen. Ze gingen op zoek naar Petto di Fortuna, ofwel: de schat van geluk! Deze schatkist stond op een onbewoond eiland ergens in de Caribische zee en de inhoud gaf de vinder het grootste geluk dat hij kon krijgen. Op hun zoektocht kwamen ze spannende uitdagingen tegen, zoals een zeemonster, ondode piraten en een epische storm. Maar uiteindelijk werd de schat van geluk gevonden.
Op Cityfest 2019 spelen onze leerlingen een compilatie van deze fantastische show. Dit is de laatste kans om nogmaals te genieten van de mooie nummers, komische scènes en sierlijke dansen. Een optreden dat je niet wilt missen!

Zaterdag 28 september 19.00 - 22.30 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Bigband-avond
Fans van bigband-muziek komen ongetwijfeld aan hun trekken op de Bigband-avond bij Art4U.
Er zijn optredens van de Forest Lane Bigband van Art4U onder leiding van Willy Schmitz, de Myouthic-bigband van de muziekschool Midden-Limburg onder leiding van Jo Brouwers, Het Eindhoven Jazz Orchestra onder leiding van Charlie Green en de Pete’s Corner Bigband van muziekschool Art4U onder leiding van Guus Dohmen.
Je bent van harte welkom om onder het genot van een drankje te gaan genieten van deze vier fantastische orkesten.

Zondag 29 september 10.30 – 11.45 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Magic Flutes & Charming Piano’s in 3D
Cross-over in 3D
The Magic Flutes & Charming Piano’s verzorgen een cross-over in 3D welke je niet snel zult vergeten! Deze wordt verzorgd door de piano- en dwarsfluitleerlingen en docenten van Art4U. 
Wat kun je verwachten in dit spektakel?
We starten met een prachtige uitvoering van ‘Moeder de Gans’ dat op muziek is gezet door Maurice Ravel. Sprookjes als ‘Klein Duimpje’ en ‘De schone Slaapster’ worden tot leven gebracht en verteld door Victor Lange. Kunstenaar Ad Dams uit Veldhoven zal ‘live’ de klanken vertalen in beelden, ondersteund met dans door Cynthia en Renske Mirani.
Van Donald Duck naar De Ploeg
Live muziek bij een film is al vele jaren erg gewild. Een animatiefilm met de altijd grappige Donald Duck en spetterende salsa-muziek zullen ongetwijfeld je mondhoeken doen krullen. Een film over “De Ploeg” uit Bergeijk is op muziek gezet voor het fluitensemble en doet de tijd van de jaren ‘50 herleven.
Hoe kan men beter dit spektakel afsluiten dan met twee spetterende tango’s van Astor Piazolla, gekruid met veel slagwerk en twee passionele dansers.
Een huwelijk tussen pianisten en fluitisten, ongekend in de Kempen!

Zondag 29 september 12.00 - 12.45 uur locatie Art4U [buiten voor de deur]:
SUpercussion
SUpercussion is de naam van de slagwerkgroep van  de Harmonie Sub Umbra welke op maandagavond in De Ligt repeteert tussen 19.30-21.00 uur. Het repertoire bestaat niet alleen uit ritmische elementen van over de hele wereld maar ook uit hedendaagse popnummers. Onder leiding van docent / instructeur Marcel te Brake speelt SUpercussion op zondagmiddag  29 september tussen 12.00-12.45 uur werken van Jan Schipper, Rob van de Sommen, J. Cammenga, Jeroen Engel en A.v.Veluwen.

Zondag 29 september 13.00 – 17.00 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Korenspektakel
Het is alweer een mooie traditie: het optreden van de diverse koren op de zondagmiddag in de RABO-zaal van Art4U. Achtereenvolgens treden op: Sheliak, Hajim, Just Us, After Eight, Cantare, Amice en Chant’Oers. De koren brengen een zeer afwisselend programma, variërend van klassieke tot moderne muziek, close-harmony, popmuziek en musical. Halverwege de middag is er een intermezzo van het Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’ uit Swalmen.

Zondag 29 september 13.00 – 13.30 uur locatie museum Het Oude Slot en van 14.30 – 15.00 uur locatie Rabo-zaal Art4U:
Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’
Het Trommel- en Fluiterkorps ‘Heide’ uit Swalmen bestaat uit een groep muzikanten in verschillende leeftijdsgroepen die heel veel plezier hebben in het samen muziek maken in een ontspannen sfeer. Momenteel bestaat de bezetting uit 7 fluiten, 4 piccolo’s, 2 basfluiten, 1 basklarinet, 1 basgitaar en 1 slagwerker. Sinds 2017 staat het ensemble onder leiding van Stef Bazelmans.
Het repertoire bestaat uit muziek variërend van klassiek tot aan muziek met een modern tintje.