Gratis Proefles
Openbaar D-examen piano | Elise van Agthoven
Datum
19 juli 2022
Elise van Agthoven slaagt met lof voor haar openbare D-examen piano in de Kleine Zaal van Het Muziekgebouw Eindhoven

Openbaar D-examen piano | Elise van Agthoven

Afgelopen maandagavond was de Kleine Zaal van het Muziek Gebouw Eindhoven het toneel van een bijzonder concert.

Onder toeziend oog van een publiek van 80 mensen, bestaande uit o.a. familie, klasgenoten, Art4U docenten en bestuursleden en liefhebbers, speelde Elise van Agthoven haar examenprogramma:

uitnodiging-d-examen-Elise_programma_150dpi.jpg

Het was mooi om te zien hoe zij de tijd nam om zich voor te bereiden op een volgend stuk om het vervolgens met volle concentratie en zonder hapering uit te voeren. Piano-docent Evert Mostert had haar hierin goede handvatten gegeven die zij zich ook eigen had weten te maken. En dat was nodig, want de diversiteit in stukken en daarmee sferen, was groot.

De negens én tienen die vervolgens werden toegekend door de docenten vormden de kroon op Elise's muzikale loopbaan bij Art4U waar zij al sinds 2013 pianoles volgt bij Art4U-docent Evert Mostert. Haar familie van actieve amateur musici waren onderdeel het concert wat het natuurlijk extra bijzonder maakte: haar vader speelt piano, haar moeder speelt viool o.a. bij het Symfonieorkest Eindhoven, haar jongere zus speelt eveneens viool en haar oma zingt.

Bij ‘La rondinella amante’ van Vilvadi, begeleide Elise haar oma Lida op de vleugel. Bij het slotstuk van haar examen, ‘deel II - Romance’ uit het pianoconcert No. 20 in d-mineur van W.A. Mozart kreeg zij bijzonder begeleiding: een gelegenheidsorkest bestaande uit meerdere docenten van Art4U en musici van het Symfonieorkest Eindhoven, waaronder haar moeder. Haar vader nam plaatst naast haar om op tijd de muziek om te slaan de blikken van verstandhouding over weer waren mooi om te zien.

Elise, veel succes met de verdere ontwikkelingen van jouw passie voor muziek!

Lees hier het interview met Elise uit het Eindhovens Dagblad van dinsdag 12 juli 2022.