Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Nieuws

 • Winnaar Veldhovense Cultuurprijs 2018

  Tijdens Cityfest is op zondagmiddag 30 september de Veldhovense Cultuurprijs 2018 uitgereikt aan Hanneke Hielkema. De jury bestond uit: Jack Gooyaers (Art4U), Sjoert Bossers (Theater De Schalm), Dorine Prinsen (Bibliotheek Veldhoven) en Hans Sonnemans (Museum ’t Oude Slot).

  Klik hier om het juryrapport in te zien.

  Lees meer
 • Kwaliteitsimpuls op basisscholen

  Het muziekonderwijs op alle basisscholen in Veldhoven, Bergeijk en Eersel krijgt een grote kwaliteitsimpuls. Vanuit Art4U is een programma ontwikkeld voor alle groepen van de basisschool. Er worden niet langer losse projecten aangeboden maar er is sprake van een structurele en meerjarig ondersteuning in een doorlopende leerlijn.

  Onlangs is een artikel verschenen in het Veldhovens Weekblad over de kwaliteitsimpuls die de scholen vanuit Art4U gaan krijgen.

  Meer weten over dit onderwerp? Lees hier het interview dat branchevereniging Cultuurconnectie onlangs had met Jantien Westerveld, directeur van 'Méér muziek in de klas!'.

  Lees meer
 • Gitaar voor senioren

  Bent u gepensioneerd, heeft u overdag tijd en heeft u altijd al graag uw favoriete muziek op gitaar willen leren spelen maar kwam het er nooit van? Of zingt u wel eens liedjes met uw kleinkinderen en zou u graag uzelf daarbij begeleiden op gitaar?

  Vanaf september start bij Art4U een nieuwe cursus: ‘gitaar voor senioren’. Onder begeleiding van docent Rolf Verbaant maakt u kennis met de akoestische gitaar. Op een gezellige en laagdrempelige manier leert u de basisbeginselen van het instrument. De focus zal met name liggen op het spelen van akkoorden en tokkelpatronen. Het doel is om uiteindelijk liedjes te leren die u graag wilt spelen. Repertoire wordt daarom in overleg bepaald: van ‘golden oldies’ uit uw jeugd tot kinderliedjes die u wilt zingen met uw kleinkinderen…alles is mogelijk. Enige muzikale voorkennis is niet vereist.

  Gitaar voor senioren
  Lesdag: dinsdag
  Lestijd: ochtend of middag (in overleg)
  Aantal lessen: 18 lessen (tweewekelijks) van 90 minuten (incl. bakje koffie en koekje)
  Kosten: € 299,-  voor een heel cursusjaar

  Speciaal aanbod:
  18 lessen van 90 minuten incl. Fender akoestische gitaar: € 375,-
  (https://www.bax-shop.nl/klassieke-gitaar/fender-esc-105-4-4-klassieke-gitaar)

  Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met de administratie van Art4U via: 040-2533522

  Lees meer
 • Nieuw: dansen bij Art4U

  Vanaf september kun je bij Art4U niet alleen muzieklessen volgen maar ook dansen onder begeleiding van deskundige dansdocenten van Balletstudio Valentijn. In samenwerking met BSO klokje rond en Balletstudio Valentijn start Art4U op de locatie aan de Bossebaan op maandag en donderdag met twee dansgroepen: Dansmix ,voor 4 t/m 6 jarigen en Dansbende voor 7 t/m 10 jarigen. Meld je aan en dans mee!

  DANSMIX
  In de Dansmix lessen komen op een beeldende en creatieve manier allerlei soorten dans aan bod. Er is veel ruimte voor beleving, improvisatie en samenwerking met elkaar. Dansen met verschillende materialen zoals sjaals, ballonnen, gieters, instrumenten enz. ontbreekt niet en je leert verschillende pasjes. Je werkt aan je houding en je gaat voelen hoe je lichaamsdelen precies kunnen bewegen. Op een speelse wijze komen de verschillende facetten van dans aan bod op muziek die daarbij past.

  DANSBENDE
  De Dansbende voor iets oudere kinderen is stoer, uitdagend en hip maar soms ook zacht en rustig. Er worden coole moves gemaakt op de grond, swingende bewegingen door de zaal of juist iets heel rustigs en vloeiends op je plek. Het komt allemaal aan bod en je leert de verschillen tussen jazz/urban moderne dans en klassiek ballet. Je leert niet alleen door de ruimte te bewegen maar je werkt ook aan je ritme, grondwerk en snelle en langzame bewegingen op muziek die je vast zult herkennen maar die soms ook verrassend zal zijn.

  Dansmix:
  Lesdagen: maandag en donderdag
  Lestijd: 16:00uur - 16:45 uur
  Aantal lessen: 19
  Kosten: €105,-

  Dansbende:
  Lesdagen: maandag en donderdag
  Lestijd: 16:45uur - 17:45 uur
  Aantal lessen: 19
  Kosten: €140,-

  Neem voor meer informatie contact op met de administratie van Art4U via tel. 040-2533522
  De lessen zijn reeds gestart in de week van 27 augustus maar je kunt nog meedoen!
  Inschrijven doe je bij Balletstudio Valentijn. Klik op: Inschrijven 
  Lees meer
 • Art4U muziek dans theater educatie voor iedereen.

  Iedereen houdt wel van muziek. Of het nu over Candy Dulfer, Mozart, Ilse de Lange, Schubert of Rowen Hèze gaat..., de muziekschool heeft op iedere vraag een antwoord. Wil je... Een instrument leren bespelen? Leren zingen? Zingen of samenspelen met anderen?

  Lees meer
 • AFMELDEN VOOR DE LES

  Ben je ziek of verhinderd en wil je je voor de les afmelden? Bel dan even de locatie van Art4U in Veldhoven, tel: 040-2533522.

  Dit geldt ook voor leerlingen uit Eersel en Bergeijk omdat op deze locaties niet altijd iemand aanwezig is die de telefoon kan beantwoorden. 

  Lees meer