Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Home >>  Cursussen >> - Basiscursussen muziek >> Muziekbende op de muziekschool vanaf maart 6 maart 2018

Muziekbende op de muziekschool vanaf maart back to top »

6 maart 2018

docent:
Pieter van den Broek
Cursus lestijd(en):
16:00 - 17:00 uur
Lesdag(en):
dinsdag
duur:
60 minuten
start:
6 maart 2018
Gemeente:
Veldhoven
Leslocatie:
Art4U, Bossebaan 60 te Veldhoven
Leeftijdsgroepen:
Kinderen

Voor: Groep 4 en 4/5 van de basisschool
Aantal Lessen:
14
Stel een vraag

Bij Art4U kunnen de kinderen tot de zomervakantie doorgaan met De Muziekbende op de muziekschool. In wekelijkse lessen van 60 minuten leggen we een sterke basis voor het bespelen van een muziekinstrument. De Muziekbende-docenten zorgen bovendien dat deze lessen naadloos aansluiten op wat de kinderen al hebben geleerd in de Muziekbende-lessen op en na school.

In de Muziekbende-lessen op de muziekschool maken kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool op een speelse manier kennis met muziek. De nadruk ligt op beleven en doen: we klappen, zingen en bewegen op muziek. Deze lessen vormen een eerste aanzet tot actief muziek maken en zijn een directe voorbereiding op de instrumentale lessen.  

In spelvorm spelen de kinderen op slaginstrumenten, het klokkenspel en met boomwhackers. In de lessen leren ze samenwerken en er is aandacht voor de motoriek, het reactievermogen, het muzikale gehoor en concentratie. Spelenderwijs zijn ze aan de gang met muziektheorie, motoriek, luistervaardigheden, ritmische en melodische oefeningen. Ook de notatie komt aan de orde.

Daarnaast worden gedurende de cursus instrumenten gepresenteerd. Hoe houd je het instrument vast? Hoe ziet het er uit? Hoe maak je de toon ? Welke muziek kan je er mee maken? Wat vind je van het geluid? Dat zijn de vragen waar het om draait bij instrumentkeuze. Ongeveer 80% van de AMV-leerlingen stroomt door naar het instrumentaal onderwijs. Begeleiding bij de keuze van het instrument heeft dan ook hoge prioriteit.

Aan het einde van het schooljaar worden de lessen afgesloten met een spetterend optreden op de Art4U muziekmarathon.

 

 

 

Lesmateriaal:


  • multomap 23-rings
  • potlood en gum
  • klokkenspel (wordt ter beschikking gesteld door Art4U).


Tarief Informatie:

 

Tarief € 166Schrijf je in voor deze cursus