Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Woensdag 23 mei: gratis Proefles Dans bij Art4U

Start: na de zomervakantie bij voldoende aanmeldingen. Locatie: Rabo-zaal Art4 Veldhoven


Deze cursus is een samenwerking van muziekschool Art4U, BSO Klokje Rond en Balletstudio Valentijn.
23 mei Dansmix 4 t/m 6 jarigen 13.45-14.30 uur 
In de Dansmix lessen komen op een beeldende en creatieve manier allerlei soorten dans aan bod. Er is veel ruimte voor beleving, improvisatie en samenwerking met elkaar. Ook dansen met materialen zoals sjaals, ballonnen, gieters, instrumenten enz. ontbreekt niet. Maar daarnaast leer je verschillende pasjes, werk je aan je houding en voel je hoe lichaamsdelen precies kunnen bewegen. Zodoende krijg je op speelse manier de verschillende facetten van dans aangereikt. Dit alles wordt gedaan op aansprekende en afwisselende muziek voor jonge kinderen.
23 mei Dansbende 7 t/m 12 jarigen 14.45-15.45 uur 
Stoer, uitdagend en hip, maar soms ook mooi, zacht en rustig. De Dansbende lessen zijn heel afwisselend. Coole moves op de grond, swingende bewegingen door de zaal of juist iets heel rustigs en vloeiends op je plek. Het komt allemaal aan bod en zo weet je later de verschillen tussen jazz/urban, moderne dans en klassiek ballet.
Je leert niet alleen door de ruimte bewegen, maar ook werk je aan ritmes, grondwerk en snelle en langzame bewegingen. Daarnaast is er tijd voor houding en kwaliteit van de bewegingen. Ondertussen luister je naar muziek die je soms vast en zeker zult herkennen, maar die soms ook heel verrassend kan zijn!
De docenten
Balletstudio Valentijn werkt alleen met afgestudeerde docenten van HBO dansacademies. Zij zijn allemaal opgeleid om te werken met groepen in verschillende leeftijdscategorieën en in verschillende dansstijlen. Ze weten dus goed af te wisselen in oefening en muziek en maken van elke les een feest!
Aanmelden via: algemeen@art4u-kunsteducatie.nl