Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Agenda

 • Woensdag 23 mei: gratis Proefles Dans bij Art4U

  Start: na de zomervakantie bij voldoende aanmeldingen. Locatie: Rabo-zaal Art4 Veldhoven


  Deze cursus is een samenwerking van muziekschool Art4U, BSO Klokje Rond en Balletstudio Valentijn.
  23 mei Dansmix 4 t/m 6 jarigen 13.45-14.30 uur 
  In de Dansmix lessen komen op een beeldende en creatieve manier allerlei soorten dans aan bod. Er is veel ruimte voor beleving, improvisatie en samenwerking met elkaar. Ook dansen met materialen zoals sjaals, ballonnen, gieters, instrumenten enz. ontbreekt niet. Maar daarnaast leer je verschillende pasjes, werk je aan je houding en voel je hoe lichaamsdelen precies kunnen bewegen. Zodoende krijg je op speelse manier de verschillende facetten van dans aangereikt. Dit alles wordt gedaan op aansprekende en afwisselende muziek voor jonge kinderen.
  23 mei Dansbende 7 t/m 12 jarigen 14.45-15.45 uur 
  Stoer, uitdagend en hip, maar soms ook mooi, zacht en rustig. De Dansbende lessen zijn heel afwisselend. Coole moves op de grond, swingende bewegingen door de zaal of juist iets heel rustigs en vloeiends op je plek. Het komt allemaal aan bod en zo weet je later de verschillen tussen jazz/urban, moderne dans en klassiek ballet.
  Je leert niet alleen door de ruimte bewegen, maar ook werk je aan ritmes, grondwerk en snelle en langzame bewegingen. Daarnaast is er tijd voor houding en kwaliteit van de bewegingen. Ondertussen luister je naar muziek die je soms vast en zeker zult herkennen, maar die soms ook heel verrassend kan zijn!
  De docenten
  Balletstudio Valentijn werkt alleen met afgestudeerde docenten van HBO dansacademies. Zij zijn allemaal opgeleid om te werken met groepen in verschillende leeftijdscategorieën en in verschillende dansstijlen. Ze weten dus goed af te wisselen in oefening en muziek en maken van elke les een feest!
  Lees meer
 • ZON Academy woensdag 1 augustus

   

  ZomerOrkest Nederland staat voor de promotie van blaasmuziek. Om nog meer jonge muzikanten te laten ervaren hoe het is om mee te spelen in een jong, enthousiast en talentvol harmonieorkest, heeft ZomerOrkest Nederland de ZON ACADEMY in het leven geroepen.
  De ZON ACADEMY is een dag vol musiceren, uitdaging, inspirerende workshops en een spetterend optreden met het orkest van ZomerOrkest Nederland. Jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar (met minimaal 2 jaar speelervaring) kunnen zich via onderstaand formulier aanmelden. Deelnemers van de ZON ACADEMY ontvangen digitaal de bladmuziek (4 muziekwerken) die uitgevoerd zullen worden samen met het orkest.

  Tijdens de ZON ACADEMY zullen de deelnemers verschillende workshops volgen van gerenommeerde dirigenten en docenten en zal samen met het orkest de muziek worden ingestudeerd. Behalve samen musiceren is er ook een gezamenlijke lunch, de ZON ACADEMY-deelnemers ervaren de échte ZON beleving! De ZON ACADEMY zal eindigen met een matinee openluchtconcert van het orkest.

  Tijdens dit concert zullen de ZON ACADEMY-deelnemers aansluiten om de vier ingestudeerde muziekwerken samen met het orkest van ZON2018 op te voeren. De muziek van de ZON ACADEMY is speciaal geschreven voor alle verschillende niveaus van de deelnemers. Hierdoor is het voor iedere deelnemer een leuke en leerzame ervaring!

  Praktische informatie
  Inschrijfgeld: €15
  Locatie repetitie: De Wielder, Dorpsstraat 3 , Etten (GLD)
  Locatie concert: Dorpsplein Etten (GLD)
  Datum: Woensdag 1 Augustus 2018
  Tijden: 9:30 – 17:00 uur
  Informatie: marjon@zomerorkest.nl

   

  Lees meer