Cursusaanbod Veldhoven

Kinderen

Jongeren

Volwassenen

Agenda

 • Dinerconcert RHC 21 en 22 april in Riethoven

  Binnenkort organiseert het Riethovens Harmonie Corps een dinerconcert in Riethoven in samenwerking met restaurant Proef Me Nu. U kunt genieten van een avondvullend programma met een nog nooit eerder vertoonde combinatie van muziek en een 5-gangen diner. 


  U wordt ontvangen met een welkomstdrankje in de grote zaal van restaurant Proef Me Nu, die voor deze gelegenheid speciaal is ingericht met 8-persoons ronde tafels. Ook het diner is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld. U wordt bij binnenkomst begeleid naar de door U gereserveerde plaatsen. Gedurende de avond verzorgt het RHC en de slagwerkgroep van het RHC een “smaakvol en toegankelijk ” muzikaal programma passend bij de sfeer van het diner. De zangeres Dyanne Sleijpen zal meermaals optreden deze avond onder begeleiding van het harmoniecorps en onze slagwerkgroep. 


  Houdt U van lekker eten en houdt U van muziek dan is dit een unieke kans om samen met bijvoorbeeld het bestuur van uw organisatie te genieten van deze speciale avond. Natuurlijk is er gedurende de avond ook gewoon ruimte om samen met uw tafelgenoten gezellig te praten. Tijdens het diner kunt U gebruik maken van 3 consumpties en afsluitend een kop koffie of thee die in de prijs zijn inbegrepen.
  De entree kaarten zijn zowel per stuk verkrijgbaar als per tafel. De losse kaarten kosten €49,50 per couvert. Als U met een gezelschap wilt komen kunt U een complete tafel van 8 couverts reserveren voor €350 zodat U een flinke korting krijgt. Dus kom samen genieten van het dinerconcert. Het belooft een supergezellige avond te worden!


  U kunt tot en met 14 april kaarten reserveren via secretariaatrhc@hotmail.com maar wees er snel bij want het aantal tafels is natuurlijk beperkt. Beide concerten vinden plaats in zaal “de Sleutel” Dorpsstraat 1A te Riethoven.
  Op zaterdag 21 april wordt U ontvangen vanaf 18.00 uur en starten we om 18.30 uur.
  Op zondag 22 april wordt U ontvangen vanaf 16.30 en starten we om 17.00uur.

  Lees meer
 • Concert Forest Lane en Pete's Corner 26 april

  Op donderdagavond 26 april om 19.30 uur geven de Forest Lane Bigband en de Pete's Corner Bigband een concert in de Rabo-zaal van muziekschool Art4U.

  Forest Lane bigband bestaat nu 14 jaar en is begonnen als jeugdbigband om de leerlingen van Art4U kennis te laten maken met de specifieke speelmanier van lichte muziek en bigband jazz in het bijzonder. Naast optredens binnen de muziekschool wordt Forest Lane ook regelmatig gevraagd om optredens te verzorgen samen met andere muziekverenigingen uit de regio.
  Samen met Pete's Corner bigband heeft Forest Lane optredens verzorgd in Engeland en Frankrijk.
  Ook is er in het verleden samengewerkt met nationale topsolisten uit de Nederlandse jazz, te weten Ruud Breuls, Rolf Delfos en Martijn Sohier.
  Voor het optreden van 26 april is samenwerking gezocht met twee zangeressen, Nancy van Deursen en Femke Schmitz.

  De Pete’s Corner Bigband, opgericht in 1990, bestaat voornamelijk uit leerlingen en ex-leerlingen van Art4U. Naast de opluistering van diverse lokale activiteiten zoals Cult & Tumult, heeft de band ook een reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. Zo werd regelmatig opgetreden tijdens de Maasboulevard Feesten te Rotterdam en het Jazzfestival te Maidstone (GB). Ook maakte de band tournees naar Frankrijk (Carquefou) en Polen (Jarocin). De band is een graag geziene gast op het Urban Jazz Festival van Echternach (L) waar ze ook dit jaar weer acte de présence geven. Naast de eigen vaste soliste zangeres Nancy van Deursen, worden ook andere befaamde solisten graag door de band begeleid. Ruud Breuls (solo-trompettist WDR Bigband), Rolf Delfos (de Houdini’s), Paulien van Schaik (o.a. vocal-docent Conservatorium Tilburg) en Gerard van Maasakker (Zang).
  De band die al sinds de oprichting onder leiding van Guus Dohmen staat, schuwt naast de traditionele swing van Basie, Ellington en Nestico, het modernere repertoire zoals Latin, Funk en Rock niet.

  U bent van harte welkom op dit concert. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • 10e editie Kempentour zaterdag 26 mei 2018

  Op zaterdag 26 mei vindt weer de jaarlijkse Kempentour plaats. We gaan gezellig rondtrekken met de Kempentour-vrachtwagen en in diverse dorpen wordt muziek gemaakt door leerlingen van Art4U. Voor vele leerlingen uit de Kempen is dit al jaren een bekend fenomeen en een evenement waar alle leerlingen naar uitkijken!  Evenals vorig jaar toeren we ook dit jaar weer naar Veldhoven CityCentrum. Dat betekent dat ook leerlingen uit Veldhoven meedoen aan dit evenement. 

  Het zou leuk zijn als jullie allemaal mee komen spelen in het Kempentour-orkest. Je kunt de hele dag meetouren met de Kempentour maar je kunt ook een gedeelte van de dag mee om muziek te maken. Als je graag mee wil doen maar je hebt op deze dag zelf geen vervoer, vraag dan aan je docent wat de mogelijkheden zijn.
  De liedjes die jullie in het Kempentour-orkest gaan spelen zijn:
  • Anywhere – Rita Ora
  • Havana – Camilla Cabello
  • Whatever it Takes – Imagine Dragons
  Als je wil meespelen bij de Kempentour, kun je komen oefenen op één van de twee repetities:
  Dinsdag 22 mei 18:30 uur Veldhoven (Rabozaal muziekschool Veldhoven)
  Woensdag 23 mei 18:30 uur Bergeijk (Aula muziekschool Bergeijk)
  Klik hier voor alle bladmuziek en Mp3's. Je kunt de partijen downloaden en afdrukken. Vraag je docent welke partijen voor jou geschikt zijn.
  Oefen de liedjes vóór de repetitie in de les alvast met je docent. Mocht de muziek nog wat lastig zijn, dan kan jouw docent de partijen altijd voor je aanpassen.

  Meer informatie over de tour vind je op de speciale Kempentourwebsite
  Houd de komende weken ook onze Facebook-pagina in de gaten: www.facebook.com/art4u.kunsteducatie

  Er is ook een Instrumentenparade waarbij allerlei muziekinstrumenten kunnen worden uitgeprobeerd. De docenten van Art4U zijn aanwezig en kunnen informatie geven over de muzieklessen bij Art4U. Men kan zich ook opgeven voor een gratis proefles.

  Lees meer